KATARZIA V NOVOM KLIPE UKAZUJE HODINOVÝ HOTEL AKO STROJ NA SNY

Ošarpaný karavan na predmestí, ktorý slúži ako hodinový hotel a podivným klientom ponúka bizarný svetelný plyn lásky. To sú temné kulisy nového klipu Katarzie, jednej z najvýraznejších súčasných slovenských pesničkárok. Video k skladbe Hodinový hotel z aktuálneho a skvele prijatého albumu Agnostika natočil český režisér Tomáš Bláha.

Katarzia pesničku pôvodne napísala už v roku 2014. „Text je o dnešných nestálych vzťahoch. Role muža a ženy sa posunuli a sú iné ako kedysi. Ženská emancipácia, túžba po slobode, sebeckosť a večné hľadanie identity prinášajú neistotu do pevnosti vzťahu. Predstavy z minulosti o večnej láske bez bolesti a rozchodov získavajú trhliny,“ hovorí speváčka.

katarzia

Bolesť, ktorú cítila, pretavila do idey hodinového hotelu, metafory na nevyliečiteľné rany a túžby po nových partneroch, ktorí sú ako kusy oblečenia. Keď nás omrzia, vyhodíme ich a kúpime si nové. „Hodinový hotel v nás zostáva ako memento povrchnosti a neschopnosti verbálnej komunikácie, ktorú sa márne snažíme nahradiť rýchlym a prchavým telesným kontaktom,“ dodáva.

„Práve zobrazenie hodinového hotela sme riešili najdlhšie,“ popisuje režisér Tomáš Bláha. „Nechceli sme, aby pôsobilo prvoplánovo. Nakoniec kameraman Tomáš Kotas prišiel s myšlienkou ,dreamostroja‘ a nám to zapadlo do konceptu, kde ľudia pocity šťastia inhalujú bez toho, aby ich reálne prežívali. Dreamostroj nakoniec vyrobil Tomáš Bukáček a my sme si na začiatku povedali, že to chceme natáčať ako R‘n‘B klip. Čo vytvára zámerný kontrast,“ doplňuje Bláha.

Aktuálny album Agnostika vyšiel v septembri vo vydavateľstve Slnko Records a je dostupný na iTunes, Spotify či Deezer, v kamenných obchodoch a tiež na https://www.slnkorecords.sk/katarzia/agnostika

Do konca roka čaká Katarziu ešte 6 koncertov:
8.12. KOPŘIVNICE Mandala
9.12. ČESKÝ TĚŠÍN Verdi SOLO
10.12. OPAVA Klub Art SOLO
13.12. MARTIN Barmuseum BAND
14.12. NITRA dom Matice slovenskej BAND
17.12. PRAHA 19:00 Jazz Dock BAND

Katarzia – Hodinový hotel video: https://youtu.be/wGgnYZRhCzc
Katarzia Facebook: https://www.facebook.com/katarziaprojekt 

katarzia_matus-bence-01

Zdroj: Slnko records