Katka Knechtová a Cigánski Diabli odštartovali turné s veľkým úspechom!

Katarína Knechtová a Cigánski Diabli odštartovali spoločné turné! Jedinečný zážitok z fúzie dvoch hudobných žánrov si z vypredaných koncertov v Rožňave a Vranova nad Topľou odnieslo nielen publikum, ale aj samotná speváčka. „Diablica“ Katka sa teší na každý koncert turné práve pre žánrovú rôznorodosť a energiu, ktorú netradičné hudobné spojenie vyžaruje. Nenechajte si ujsť originálne verzie hitov „Za Tebou“, „Spomaľ“, „Zmier svetlo s tmou“ či „Hlava vinná, telo nevinné“!

Katarína Knechtová a formácia Cigánski diabli odštartovali veľkolepé turné vypredaným koncertom v Rožňave a Vranove nad Topľou. Na koncert sa prišli pozrieť mladší aj starší fanúšikovia. Turné Katarína Knechtová & Cigánski Diabli Tour 2014 predstavuje netradičnú fúziu dvoch hudobných žánrov od Humenného až po Bratislavu. Vynikajúca speváčka je z jedinečných koncertov a publika nadšená.

4

„Na koncerty chodí veľmi rôznorodé publikum. Je to pre mňa nová situácia, v hľadisku sú aj 70-roční ľudia, aj  mladí ľudia, deti, dokonca raz bolo aj batoľa. Je to celkom iný pocit ako hrať na festivale, kde ľudia kričia, pískajú… V divadle to má svoju vážnosť. Mám veľa pozitívnych reakcií na prevedenie piesní „Spomaľ“ a „Muoj Bože“, ale aj na cigánske piesne, ktoré  sa snažím spievať po svojom, no živelne. Veľký úspech majú virtuózne kúsky, ktoré predvádza Ernest Šarközy.“ Hovorí s radosťou Katarína Knechtová.

O tom, že šarmantná speváčka spolupracuje s TOP hudobníkmi niet pochýb. V septembri predstavila skvelá hudobníčka novinku „Naveky“, na ktorom spolupracovala s Christianom Eignerom, známym hudobníkom z kultovej skupiny Depeche Mode. Od októbra valcuje Slovensko spolu so svetoznámym orchestrom na turné Knechtová & Cigánski Diabli Tour 2014. Výnimočné spojenie popu a dynamickej gypsy hudby je zárukou nevšedného a unikátneho hudobného zážitku.

3

„Koncerty sú podľa mňa veľmi krásne. Myslím, že sa nám podarilo spojiť tieto dva odlišné hudobné svety. Na pódiu sa stále niečo deje, menia na nálady, žánre. Spôsob prevedenia jednotlivých skladieb, ktoré hráme živelne aj intímne…Teším sa z každého koncertu a vychutnávam si spievanie rôznych žánrov, kde môžem ukázať inú spevácku polohu. Ľudia tu energiu cítia. A veľmi ma tiež bavia ľudové piesne.“ Doplnila Katka Knechtová.

Fanúšikovia sa môžu tešiť na originálne verzie hitov „Za Tebou“, „Spomaľ“, „Muoj Bože“, „Naveky“, „Zmier svetlo s tmou“ či „Hlava vinná, telo nevinné“ v  12-tich mestách Slovenska. Nebude tiež chýbať duet so Silviou Šarközi, skvelé výkony Cigánskych Diablov s bravúrnym cimbalovým majstrom Ernestom Šarközim či originálne ľudové piesne. Turné Katarína Knechtová & Cigánski Diabli Tour 2014 vyvrcholí bratislavským koncertom 8. decembra 2014. Upozornenie pre fanúšikov – koncert 27.10. v Považskej Bystrici sa z technických príčin presúva na 27.2. 2015. Vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal a v pokladniach miestnych kultúrnych domoch a divadlách.

1

Katarína Knechtová & Cigánski Diabli Tour 2014
28.10. Modra
29.10. Bardejov
9.11. Humenné
10.11. Košice
11.11. Trenčín
17.11. Nitra
18.11. Trnava
19.11. Púchov
24.11. Žilina
25.11. Martin
8.12. Bratislava

plagat_A2_final, KK+ CD, vseob.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.