Katka Knechtová prichádza s novým albumom Prežijú len milenci!

Katarína Knechtová prichádza s novým albumom, ktorý vznikal 3 roky.  Volá sa „Prežijú len milenci“ a je celkom iný ako všetky predošlé. Nový album obsahuje 10 piesní a ako bonus aj krátkometrážny film „Zem je guľatá“.

Autorkou hudby je výlučne Katka, s textami jej pomohli Martin „Fefe“ Žúži z HEX-u, Rasťo Kopina z Nocadeň, textár Vlado Krausz a poetka Silvia Kaščáková. Album je výnimočný i vizuálom z dielne fotografa Jakuba Gulyasa. Na vzniku albumu „Prežijú len milenci“ sa podieľali šiesti producenti, vrátane Christiana Eignera z Depeche Mode!

Katka Knechtová

Speváčka, skladateľka a textárka Katarína Knechtová vydáva nový album. Vznikal 3 roky a je mimoriadne pestrý. Obsahuje 10 piesní a ako bonus krátkometrážny film „Zem je guľatá“. Fanúšikovia na ňom nájdu úspešné single „Motýľ“, „Hlavolam“, „Naveky“, či „Isabel“, ale aj pieseň „Kým budem nemá“, v ktorej hosťuje hudobník Peter Bič. Hrá na akustiku a dobro.

Predchádzajúci album „Tajomstvá“, na ktorom som robila s Christianom Eignerom, nastavil latku tak vysoko, že som ju nemohla a ani nechcela podliezť. Môj základný cieľ bol vrátiť sa do polohy pesničkárky. Chcem vyvolať emóciu a preniesť ju na poslucháčov. V tom mi muzika dáva najväčší zmysel. Povedala som si, že sa nebudem v ničom brzdiť. Že nechcem, aby album znel v jednotnej línii. A že chcem robiť výlučne s ľuďmi, ktorí by tomu mohli rozumieť. S Christianom bola tentokrát spolupráca ešte lepšia, nádherná, priateľská,“ vysvetľuje Katka Knechtová.

Autorkou hudby je výlučne Katarína Knechtová, s textami jej pomohli Martin „Fefe“ Žúži z HEX-u, Rasťo Kopina z Nocadeň, textár Vlado Krausz a poetka Silvia Kaščáková. Na produkcii albumu sa podieľali Vlado „Randy“ Gnepa, Peter „Ďuďo“ Dudák, Martin Šrámek a Andrej Hruška, Niko StÖßl a Christian Eigner zo skupiny Depeche Mode. Niektoré skladby si produkovala Katka sama. Je to doteraz najpestrejší album talentovanej hudobníčky.

„Album je členitý, hudobne a žánrovo rôznorodý. Súvisí to s mojim hudobným vývojom a projektami, ktoré som za posledné tri roky absolvovala. Po samploch a tvrdej štúdiovej práci na albume „Tajomstvá“, som s kapelou absolvovala akustické turné a následne turné s Cigánskymi Diablami. Čiže spolupráce, ktoré boli protipólom k tomuto modernému zvuku a návratom k akustickým nástrojom. Práve to bolo pre mňa inšpiráciou, pretože som chcela mať na albume obsiahnuté obe tieto polohy,“ dodala Katka Knechtová.

Katka Knechtová

Album je výnimočný aj vizuálom, ktorý má na svedomí fotograf Jakub Gulyas.

„Na vizuálnej stránke albumu, cez fotografie, teaser až k albumu som spolupracovala s Jakubom Gulyasom. Pre nás oboch to bola výzva. Chcela som vytvoriť prienik  medzi hudobnou a vizuálnou stránkou, vytvoriť niečo nové a výtvarne zaujímavé, v polohe, v akej ma fanúšikovia ešte nevideli…“ uzavrela Katka Knechtová.

Nový album „Prežijú len milenci“ si môžte kúpiť už teraz na  www.shop.rukahore.sk/kk. Katka ho predstaví na jarnom „Prežijú len milenci tour 2016“, ktoré pre fanúšikov pripravila v roku 2016. Už teraz si na turné môžete kúpiť vstupenky v sieti predpredaj.sk Najnovšie informácie nájdete na www.katarinaknechtova.com a na https://www.facebook.com/katarinaknechtovaofficial?fref=ts

Prežijú len milenci tour 2016
20.3. 2016 Žilina – Dom odborov
21.3. 2016 Bratislava – Ateliér Babylon
23.3. 2016 Košice – Historická radnica
24.3. 2016 Prešov – PKO

Katka Knechtová

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Jakub Gulyas