Katka Knechtová sa chystá na turné, maká v skúšobni s malým orchestrom.

Speváčka Katarína Knechtová zarezáva v skúšobni s malým orchestrom! Chystá sa totiž na výnimočné turné, kde jej piesne zaznejú v úplne novom šate. Na koncertnom pódiu bude totiž hrať spolu s hráčmi na kontrabas, banjo, husle, violončelo, či na dve piana. S Katkou vystúpi aj famózny harfista Michal Matejčík, ktorý koncertoval napríklad s Georgom Michaelom.

Nové aranžmány hitom obľúbenej speváčky vytvára vynikajúci hudobník Adam Kuruc. Z výnimočného koncertného programu plánuje Katka vydať aj live CD. Nenechajte si ujsť možnosť vidieť a počuť Katarínu Knechtovú s malým orchestrom na „Prežijú len milenci tour“, s ktorým precestuje Slovensko od Bratislavy až po Prešov!

Katarína Knechtová vlani potešila fanúšikov dlhoočakávaným albumom „Prežijú len milenci“ a teraz chystá unikátne turné! Jej veľké hity aj novinky zaznejú na koncertoch celkom inak, ako sme boli doteraz zvyknutí.

Katka Knechtová

„Je to výnimočný projekt, na ktorom intenzívne pracujem už od vydania albumu. Mala som šťastie na úžasného človeka Adama Kuruca, ktorý má neuveriteľný aranžérsky cit pre moje piesne, takže dostávajú celkom nové aranžmány a tým aj hudobný rozmer. Hráme s malým orchestrom v zaujímavom zložení. Okrem bicích, gitár a basy je v obsadení aj kontrabas, banjo, husle, violončelo, harfa a dve piana… Nie sú to jednoduché piesne. Takže okrem vzájomného zohrávania sa na skúškach je veľmi dôležitá príprava každého z nás v domácom prostredí. Skrátka musíme cvičiť. Na spoločných skúškach je to však pre mňa tak silne emotívne, že občas tíško potajme plačem,“ priznáva Katka Knechtová. 

Na koncertoch zaznejú predovšetkým skladby z Kataríninho nového albumu. Mladá skladateľka a speváčka sa veľmi teší z toho, že albumu „Prežijú len milenci“ a novému singlu sa dobre darí.

„Singel „Bezpečné priepasti“ má úžasné ohlasy a rádia ho často hrajú, takže nemôžem byť spokojnejšia. Zahrám ho samozrejme aj na turné. Koncerty budú veľmi intímne, emotívne a veľmi pestré. Okrem piesní z nového albumu zaznejú samozrejme aj staršie hity, avšak v novom šate. Scénu prispôsobujeme piesňam. Celková vizuálna stránka je vymyslená tak, aby podčiarkla hudbu ako takú, ale neodvracala pozornosť. Dávame si záležať na každom detaile,“ približuje perfekcionistka Katarína Knechtová.

Katka Knechtová

Sympatická muzikantka sa na živý kontakt s publikom už veľmi teší. Je totiž zvedavá, ako fanúšikovia prijmú jej novú hudobnú polohu.

„Je to naozaj netradičný projekt, na ktorý som čakala niekoľko rokov. V takejto zostave budeme koncertovať naozaj zriedka. Som rada, že mám tu česť hrať s muzikantmi ako Michal Matejčík, ktorý famózne hrá na harfu a absolvoval už turné napríklad s Georgom Michaelom. Som vďačná za príležitosť spolupracovať s aranžérom Adamom Kurucom, ktorý pracuje a koncertuje prevažne v zahraničí. Spoločne sme sa stretli počas práce na albume Lucie Bílej a „sadli sme si“. Medzi jeho výnimočné práce patrí napríklad i hudba k počítačovej hre Mafia 2… No a z tohto výnimočného koncertného programu by mal vzniknúť aj album. Zatiaľ má pracovný názov „Živá KK“,“ teší sa Katka Knechtová.

Katarína vystúpi s „Prežijú len milenci tour“ v siedmich slovenských mestách od Bratislavy až po Prešov. Lístky na „Prežijú len milenci tour“ si môžete kúpiť v sieti predpredaj.sk alebo v miestach konania koncertov. Ďalšie informácie nájdete na www.katarinaknechtova.com a na https://www.facebook.com/katarinaknechtovaofficial?fref=ts.

Prežijú len milenci tour 2016:
20.3. 2016 Žilina – Dom odborov
21.3. 2016 Bratislava – Ateliér Babylon
23.3. 2016 Košice – Historická radnica
24.3. 2016 Prešov – PKO
31.3. 2016 Dolný Kubín – Mestské kultúrne stredisko
1.4.   2016 Prievidza – Dom kultúry
23.6. 2016 Trenčín – Posádkový klub

Zdroj: PROPAGANDA HOUSE