Katka Knechtová sa stala krstnou mamou nového albumu Katky Koščovej.

Katka Knechtová uviedla do života nový album Katky Koščovej Oknom počas prešovskeho koncertu v rámci Oknom tour. Obe speváčky sú prešovské rodáčky, majú rovnaké iniciály a ešte aj ich sestry majú rovnaké meno – Veronika. A posledné mesiace sa stretávajú s tým, že si ľudia jednu s druhou často zamieňajú.

„Posledná zámena nastala dva dni pred našim prešovským koncertom, keď mi napísala Katkina manažérka, že zisťovala stav predaja lístkov na ich koncerty s Cigánskymi diablami, na čo dostala odpoveď, že koncert v Prešove je už týždeň vypredaný. Koncert v Prešove ale na ich zozname nebol, tak na chvíľu nastala panika, kým sa vyjasnilo, že ide o koncert Koščovej a nie Knechtovej. Nuž som si teda povedala, že keď už má Katka vypredaný koncert, tak by bolo fajn, keby sa na ňom zúčastnila a požiadala som ju, či by sa nechcela stať krstnou mamou nášho nového albumu,“ vraví Katka Koščová.

Oknom_tour_PO_2014_39

Katka Knechtová ponuku prijala a album Oknom uviedla do života kvetom levandule. „Toto je úžasný večer, úplne nádherný koncert. Bola som veľmi dojatá, tie piesne sú nádherné a je to pre mňa fakt veľká česť, že môžem tento album pokrstiť. Ja viem, že Katka má veľmi rada kávu, viem, že veľmi rada číta knihy, že má rada sladké a viem, že má rada aj Provensálsko, tak som vsadila na levanduľu.“ CDčko aj celá kapela boli vzápetí obsypané sušeným kvetom.

Oknom_tour_PO_2014_35

„Levanduľa má aj očistný charakter, tak aby každý z vás, ktorí ten album budete mať, mal pri ňom len tie najkrajšie pocity a verím, že vás takisto tá hudba, pretože je krásna bude istým spôsobom očisťovať,“ dodala speváčka Katka Knechtová.

Oknom_tour_PO_2014_24

Nový album Katky Koščovej s názvom Oknom vyšiel v septembri 2014 pod značkou Slnko records. Nájdete na ňom 13 pesničiek, ktoré si Katarína v prevažnej miere otextovala sama a hudobne sú spoločným dielom speváčky a klavíristu Daniela Špinera. Na albume sa ale objavia aj 2 texty známeho českého textára Michala Horáčka, s ktorým Katka spolupracovala ako autor hudby a interpret aj na jeho ostatnom projekte Český kalendář (cena Anděl za najpredávanejší album roku 2013 v ČR). Ďalším už tradičným textárskym hosťom je Silvia Kaščáková. Jednu pieseň albumu hudobne pripravil Martin Husovský z kapely Komajota, rovnako jedno zhudobnenie má na albume Ján Knapík.

Zdroj: Michal Pivovar