KINEČKO medzi fjordami.

Udrela jeseň a KINEČKO sa vybralo medzi fjordy. Dvojmesaćník o filme, ktorý sa tento rok zameriava na kinematografie nordických krajín sa tento raz vydáva do Nórska.

V rámci Cesty okolo sveta sa dozviete o nórskej duši, význame nového milénia pre nórsky film i obdivuhodnom trende, keď nepripadá do úvahy aby sa Nór pohyboval v spoločnosti a nevidel pritom ostatný nórsky film.

Dozviete sa, že práve Nóri ako prvý severský národ spoznali v 1886 Edisonov kinetoskop, prečo nórski hlavní hrdinovia trpia vždy agorafóbiou a kto je to Antiviking. A fanúškovia TV seriálov sa v článku NORDIC NOIR dozvedia všetko, čo potrebujú vedieť o popkultúrnom fenoméne nazvanom scandi krimi, vo filme nordic noir a v širšom kultúrnom horizonte scandimania či nordicana.

spokojna_citatelka

V rámci Slovenského filmu v detaile sa dozviete s kým si tyká Pavel Branko a ako chápe charaktery vo filmoch Ivana Ostrochovského. V článku Mareka Urbana Rytmusík, Rytmusinko, Rytmusiatko a iné nočné desy sa čitateľ možno dozvie čo Patrik Vrbovský miluje? Kam smeruje? A čo pre neho znamenajú texty jeho piesní? Keďze však ide o recenziu, zaručene sa dozviete, či je podľa Mareka Urbana film RYTMUS sídliskový sen dobrý film alebo nie.

Ďalšími témami nóskeho KINEČKa sú dojímavá dráma Tisíckrát dobrú noc, bohatý nórsky program na MFDF Jihlava, film Podoba ticha Joshuu Oppenheimera, filmový triptich Gusta van den Bergha, financovanie filmov v Nórsku či Mad Max a jeho austrálska prehistória či publikácia Odpoutané obrazy: Archeologie českého virtuálního prostoru.

DVDčko je neoddeliteľnosu súčasťou Kinečka a tentokrát je to pecka! Budete mať jedinečnú šancu vidieť filmy Mareka Kuboša, Ivana Ostrochovského a Pala Pekarčíka!

Samozrejme v časopise KINEČKOmedzi fjordami toho určite nájdete viac ako v tejto tlačovej správe!

Celý obsah ako aj množstvo užitočných informácií nájdete na stránke:
https://kinecko.com/kineckomedzi-fjordami/
Informácie o predajných miestach nájdete na: https://kinecko.com/predaj/
Projekt podporili: Audiovizuálny fond, Ministerstvo kultúry SR

Snímka obrazovky 2015-11-02 o 20.30.21

Zdroj:: Eva Pa, ep@kinecko.com