KINEČKO v súčasnosti prešľapuje ale v roku 2015 je hlavne cool!

KINEČKO vstúpilo do roka 2015 číslom zameraným na slovenskú kinematografiu KINEČKO prešľapuje. Prináša pohľad na slovenskú filmovú tvorbu inak, z vonku.

Matthieu Darras sa pozrel na podmienky v slovenskom filme kriticky a dovolil si pár poznámok aj na účet slovenskej legislatívy a prerozdeľovania finančnej podpory v audiovízii.

Zahraniční kritici recenzovali slovenské filmy Môj pes Killer Miry Fornay, Felvídek – Horná zem Vladislavy Plančíkvej, Comeback Mira Rema, V tichu Zdeňka Jiráskeho a Deti Jara Vojteka.

Redaktor hLuk ako učený scenárista a dramaturg v Suteréne vysvetlil, čo chýba filmu Krok do tmy váženého režiséra Miloslava Luthera k tomu, aby to bol dobrý film.

V archívoch sme našli kompromitujúci materiál na Paľa Bielika, Jánošíka našej kinematografie, ktorý v časoch svojej policajnej kariéry poriadne kohosi vyobšíval pelendrekom.

Celý obsah nájdete tu: https://kinecko.com/kinecko-preslapuje/

Vyšívaný spot na KINEČKOprešľapuje vytvorili Nina Turčanová, Tomáš Rybár a Emile. Môžete si ho pozrieť tu: https://vimeo.com/116577230

[vimeo]https://vimeo.com/116577230[/vimeo]

KINEČKO sa rozhodlo pokračovať v koncepcii objavovania národných kinematografií a tento rok sa vydáme na sever objavovať kinematografie Švédska, Dánska, Fínska, Nórska a Islandu. KINEČKO bude v roku 2015 jednoducho cool! Ponúka aj cool predplatné v hodnote 15 eur na celý rok! Stačí napísať na kinecko@kinecko.com a vydáte sa s nami na celoročnú cestu po severe!

Projekt finančne podporili Audiovizuálny fond a Ministerstvo Kultúry SR.

www.kinecko.com
www.facebook.com/kinecko
www.twitter.com/kinecko
www.vimeo.com/kinecko

kinecko_banner

Zdroj: Eva Pavlovičová