KINEČKOna Ostrove.

Prišla zima a nezávratne sa nám blížia Vianoce. KINEČKO sa rozhodlo, že strávi Vianoce na ostrove – Islande. V islandských filmoch divák stále hľadá príbeh.

Preto sme sa ani my nevybrali za príbehom tejto zimy na Vianočné ostrovy ale práve na ten islandský.

V rámci Cesty okolo sveta za islandským príbehom sa dozviete o staroislandských ságach, spoznáte režiséra Dagura Kárima a jeho nový film Fúsi (2015), ako aj filmy Barani (r. Grímur Hákonarson, 2015) a Vrabčiaci (r. Rúnara Rúnarssona, 2015).

Slovenský film v detaile Vám priblíži najhorúcejšie novinky Čakáreň (r. Palo Korec, 2015), Eva Nová (r. Marko Škop, 2015), Para nad riekou (r. Robert Kirchhoff, Filip Remunda, 2015) a Čistič (r. Peter Bebjak, 2015). A dokonca zistíte aj detaily zo života imaginárneho priemerného absolventa Ateliéru Dokumentárnej tvorby VŠMU.

Ďalšími témami KINEČKa na Ostrove sú aj pohyblivé obrazy v galérii – Komm Schatz, wir stellen die Medien um & fangen nochmals von vorne an autorky Pipilotti Rist a výstava Remembering 90‘ autorky Barbory Berezňákovej. V suteréne sa redaktor hLuk zaoberá klenotom Bčkovej kinematografie filmom Wax or The Discovery of Television Among the Bees (r. David Blair, 1993).

DVDčko je neoddeliteľnou súčasťou časopisu. Tentokrát KINEČKO uverejňuje prednášky najväčšej legendy avantgardného filmu Petra Kubelku.

Samozrejme v časopise KINEČKOna Ostrove toho určite nájdete viac ako v tejto tlačovej správe!

Celý obsah ako aj množstvo užitočných informáci! nájdete na stránke: https://kinecko.com/nevianocnekineckona-ostrove. Informácie o predajných miestach nájdete na: https://kinecko.com/predaj/

KINECKO-v-NuSpirite_pozvanka

Zdroj: Kinečko