Klavirista Valér Miko vydáva debutový album Príbehy.

Už samotný názov debutovej nahrávky Valéra Mika odkazuje na jej túžbu po výpovedi. V hudobníkovi, ktorý patrí k výrazným inštrumentalistom našej scény dozrievala niekoľko rokov. Naposledy svoju autorskú tvorbu predstavil ako predskokan elitného jazzového dua Al Di Meola – Gonzalo Rubalcaba.

Album Príbehy, ktorý vychádza vo vydavateľstve Real Music House uvedie Miko do života 11. decembra v divadle Štúdio 12 na Jakubovom námestí.

Deväť skladieb, jeden dominantný nástroj. Mikove Príbehy sú hudobnou cestou mimoriadne vnímavého umelca. Aj preto sa na nahrávke objavia dvaja hostia iba v náznakoch. Pre skladateľa a klaviristu v jednej osobe bola počas celého nahrávania najdôležitejšia samotná atmosféra skladieb. Tá je totiž pre umelca, ktorý sa zameriava na osobné vnímanie reality prostredníctvom tónov, akordov a melódií kľúčová. Aj preto je klavirista vyhľadávaným spoluhráčom.

Foto - Valer Miko

Na albume Príbehy sa však Valér Miko predstavuje ako sólista. Tento fakt zaujal aj producentov nahrávky, hudobníkov Roberta Pospiša a Martina Sillaya. Tí sa s Mikom stretli už pri nahrávaní oceňovaného albumu Tants Mit Mir! skupiny Pressburger Klezmer Band. Práve s ňou vystupuje talentovaný klavirista v súčasnosti najčastejšie. Nahrávanie Mikovho debutu sa však nieslo v absolútne odlišnom duchu. „Sme hrdí na to, že sa Príbehy objavia v ponuke vydavateľstva Real Music House,“ komentuje debut Valéra Mika producent a vydavateľ Martin Sillay. Nahrávka Príbehy vychádza 11. decembra ako digitálny release. Fyzický nosič príde na trh začiatkom budúceho roka.

V stredu 11. decembra by v divadle Štúdio 12 nemal chýbať žiadny fanúšik hudobnej úprimnosti. Príbehy Valéra Mika totiž stoja práve na nej. Svoj debut uvedie do života koncertom, na ktorom ho budú sprevádzať aj niekoľkí hostia.

Oficiálny FB event koncertu: https://www.facebook.com/events/183049441896756/?notif_t=plan_user_invited

Zdroj: Real Music House