Klip Bludný Holandan venovaný Petrovi Mukovi avizuje nový album skupiny OCEAN!

Skupina Oceán vydáva  po takmer dvadsiatich piatich rokoch nový album Ve smíru. Avizuje ho čerstvý videoklip k piesni Bludný Holanďan. Túto skladbu skupina venovala Petrovi Mukovi.

Štúdiová novinka má jedenásť skladieb  a vznikla v produkcii  Armina Effenbergera. „Ve smíru je víc než kdy jindy kolektivní dílo i včetně producenta, který hrál významnou roli,“  podčiarkuje prínos producenta Petr Kučera.

„Zvukově je to současnost, ale zároveň jsme chtěli navázat na alba z roku 90, 91 a 92.  Tohle album považuju za takový most mezi dobou tenkrát a dobou teď. Vrátili jsme se k tomu, co nás baví, čím žijeme,“ dodává Jan Vozáry.

OCEAN_2 Roman Cerny

Výhradným textárom je najnovší člen Oceánu Petr Hons: „Samozřejmě, že jsem chtěl navázat na původní Oceán, ale i na Shalom a věci, které jsem psal pro Petra Muka na jeho sólová alba.“

 „Myslím si, že na kouzlo Oceánu a jeho poselství se podařilo navázat,“ pripája sa  Jitka Charvátová.

Oceán pokrstí nový album na troch miestach: 15. júna v pražskom klube Roxy, o týždeň neskôr  (22.6.) v klube Fléda v Brne a na 19. augusta je naplánované špeciálne vystúpenie v Bratislave.

Skupina Oceán vznikla v roku 1985. Počas doby svojho pôsobenia vydala tri albumy – Dávná zem, Pyramida snů a 2  ½. Poslednú skladbu nahrala v rou 1992 a na konci toho istého roku odohrala svoj posledný koncert. Počas svojej existencie Oceán absolvoval turné po Veľkej Británii v roli predskokana skupiny Erasure. Pôsobili na scéne síce relatívne krátko, ale dodnes má silnú fanúšikovskú základňu. Vo svojej dobe sa stala kultom, ktorý ovplyvňoval štýl mladých ľudí. Miesto po predčasne zosnulom Petrovi Mukovi nahradila speváčka Jitka Charvátová. Aktuálnu zostavu skupiny  ďalej tvorí Petr Kučera (klávesy), Petr Hons (gitara) a Jan Vozáry (bicíe).

Ocean_titulka

Tracklist:

  1. Intro
  2. Bludný Holanďan
  3. Půlměsíc
  4. Dorianův obraz
  5. Dante
  6. Po hlase a podle chůze
  7. Odlesk tvůj
  8. Doufám že
  9. V peřinách
  10. Pouto
  11. Den za dnem

Zdroj: Warner Music