Kluk BomBarďák bude riadiť vo Fléde v nedeľu 23. novembra!

“Konec, zvonec, lívanec, připravte se na tanec!” Takový status na svůj profil vydatloval předevčírem kluk BomBarďák, aby pozval všechny zlobivé slušňáky a vzorné syčáky od 4 do 99 let zařádit si na jeho představení, a ještě předtím na blešák s fůrou zajímavých věcí pro děti.

Příhody kluka BomBarďáka – tak se jmenuje interaktivní hudebně-divadelní představení, které vzniklo na základě úspěšného hudebního projektu Bongo BomBoniéra, který iniciovalo vydavatelství Indies Scope v roce 2010. Na třech CD již přinesl řadu písniček, které spolehlivě opanovaly nejupřímnější hitparádu – ta běží v srdcích a hlavách dětí, které si písničky animovaného tria 3B a kluka BomBarďáka, který se stal hvězdou posledního alba Písnička kluka Bombarďáka, stále notují.

Podle zaručených zpráv, to nemají muzikanti se svým frontmanem nijak lehké (ale která kapela to má jinak, že…), protože se mu nedá dát pohlavek, nerad se dělí o čokoládu a vůbec nechodí na zkoušky, ale živý koncert nakonec vždy vše napraví. A tak stejně jako na veleúspěšné premiéře na festivalu Colours Of Ostrava v roce 2012, budou se i na Flédě jistě bavit nejen děti, které budou ostatně často zvány ke spoluúčasti na show, tak i jejich rodiče.

Příhody kluka BomBarďáka v brněnské Flédě vypuknou v neděli 23. listopadu od 15 hodin, ale předtím můžete od 13 hodin přijít na specializovaný blešák, zaměřený na dětské zboží.

Předprodej nabízí pouze výhodné rodinné vstupenky pro až 4 osoby v ceně 300 Kč, na místě pak bude možné zakoupit jednotlivé vstupenky za 130 Kč.

A pozor: Všichni bombarďáci do jednoho metru výšky mají vstup zdarma!

Bombarďák, zásadní postava, beatboxer a průvodce z alba Bongo BomBarďák, se stal nejprve inspirací pro dětské hudebně divadelní představení Příhody kluka BomBarďáka. To mělo premiéru na festivalu Colours of Ostrava 2012. Autor představení i všech textů na albu Jirka Jelínek tvoří kapelu společně s Michalem Daleckým a Filipem Nebřenským, na jejichž vroubek jde muzika. Muzikanti se rozhodně nenechali ničím omezovat a Michal Dalecký k tomu říká: „Je to rozpustilý styl stojící na základech bombarďáckého názoru. Etno, ploužák, punk, folk i folklór zní jedině u BomBarďáka.“  Chvilku to vypadalo, že mezi BomBarďákem a členy kapely dojde k rozkolu. „Nerad se dělí o čokoládu. Mluvím z vlastní zkušenosti,“stěžuje si Michal Dalecký a Jirka Jelínek dodává: „ Člověk ho nemůže pohlavkovat… nepostojí…“.  K završení všeho má BomBarďák od počátku problémy s účastí na zkouškách, jak se svěřuje Filip Nebřenský: „Nechodí na zkoušky kapely. Ani pozdě, prostě vůbec.“ Ale jak se lidově říká, podium srovná vše.

Z něj už byl jen kousek do nahrávacího studia Indies, kde pod vedením BomBarďáka nahrála kapela sedmnáct skladeb. V čem je rozdíl mezi divadelním představením a nahrávkou upřesňuje Filip. „Jedno jsou písničky o příbězích, druhé příběhy o písničkách.“ Výsledkem je album, o kterém Filip Nebřenský říká: „Vycházeli jsme ze známého receptu na dort, který pekli pejsek s kočičkou. Nikdo neví, co do toho přihodil BomBarďák. Snad se z toho nikomu neudělá špatně.“

A o tom, že tento dort je mimořádně chutný se v neděli 23. listopadu můžete přesvědčit na Flédě.

Více info na:
https://www.bongobombardak.cz/
https://www.facebook.com/bongobombardak
https://www.indies.eu/umelci/861/bombardak/

Facebook událost:
https://www.facebook.com/events/1534884893408934/

Předprodeje:
https://fleda.cz/vstupenky

79e51c4f-e7e6-4360-a6e9-07af87d02e70

Zdroj: Fléda