Kollar a Henriksen chystajú v Elektrárni jazzový experiment.

Slovenský gitarista a nórsky trubkár sa streli len nedávno ich spolupráca je však prísľubom jedinečného zážitku. Naplánované majú len dve vystúpenia – po Košiciach sa v rámci Hevhetia festivalu predstavia aj v Elektráni Piešťany. Ich koncert začína v piatok 25. augusta 2017 o 19.30 h.

Dvoch uznávaných hudobníkov spojil pražský festival Spectaculare, kde začiatkom tohto roka obaja vystupovali. Arve Henriksen preložil svoje večerné vystúpenie len kvôli tomu, aby mohol zažiť koncert Davida Kollara. Hneď po ňom mu dal svoje telefónne číslo.

Producent a skladateľ filmovej hudby David Kollar spolupracuje s uznávanými zahraničnými hudobníkmi pravidelne. Možno aj preto je viac známy vo svete ako doma na Slovensku. Vo svojich experimentoch využíva predovšetkým zvuk gitary, zatiaľčo nástrojom Arveho Henriksena je jeho trúbka. Je však rovnako odvážnym hudobným dobrodruhom. Kritici ho označujú za jednu z hlavných postáv experimentálneho jazzu.

Aj preto je spolupráca týchto dvoch hudobníkov prísľubom jedinečného zážitku. Kollar a Henriksen sa v Elektrárni Piešťany predstavia pod hlavičkou festivalu Hevhetia iba deň po koncerte v Košiciach.

Vstupenky na ich vystúpenie sú dostupné cez Ticketportal: https://www.ticketportal.sk/Event/DAVID_KOLLAR_SK_ARVE_HENRIKSEN_NO_I_Koncert

Zdroj: TS