Komorný recitál pre hoboj a klavír!

Na treťom podujatí z cyklu komorných koncertov B-dur svoje skladby predstavia Zuzana Grejtáková na hoboji a Júlia Grejtáková na klavíri.

Zuzana Grejtáková po úspešnom absolvovaní štúdia hry na zobcovej flaute pokračovala v štúdiu hudby na košickom Konzervatóriu v triede profesora Mgr. Štefana Sklenku, ktorý patrí medzi významných pedagógov výučby hoboja na Slovensku. Po ukončení štúdia koncertovala predovšetkým na východnom Slovensku, no od júla 2011 žije v Trnave. Tu pôsobí aj ako pedagogička a od roku 2012 vedie projekt súkromného vyučovania hudby. V prvej polovici roka 2016 ukončila nahrávanie jej prvého medzinárodného projektu Oboe plays Secret Garden by Rolf Løvland.

Júlia Grejtáková je vyhľadávanou partnerkou v oblasti komornej hudby, spolupracuje so sólistami Opery Štátneho divadla Košice ale aj so zahraničnými opernými spevákmi. Hosťovala v Štátnej opere Banská Bystrica, v Štátnom komornom orchestri Žilina a v Štátnej filharmónii Košice. Realizovala aj početné koncertné vystúpenia v Taliansku, Maďarsku, Poľsku, Španielsku či Mexiku. Je autorkou koncertných projektov Mosty Európy, Česko-slovenské operné nádeje či Verdi Gala. Taktiež je hlavnou korepetítorkou a dramaturgičkou podujatí občianskeho združenia Opera Slovakia.

V hlohoveckom Empírovom divadle sa tento komorný koncert uskutoční už v nedeľu, 23. októbra so začiatkom o 17:00. Cena vstupeniek je 5 eur.

Podrobnosti o koncerte nájdete aj na adrese: https://www.facebook.com/events/1771033173151716/

Podujatie je tretím z cyklu komorných koncertov B-dur, ktorý je zameraný predovšetkým na hudbu 20. a 21. storočia, ale nebudú chýbať ani skladby z obdobia baroka a romantizmu. Tie na jeseň odprezentujú po renomovaných súboroch ako Sunshine Coast Oriana Choir a Suchoňovo kvinteto a Matej Arendárik aj interperti Boris Lenko, Milan Paľa a Ladislav Fančovič.

Podujatie organizuje Mestské kultúrne centrum Hlohovec. Cyklus B-dur je realizovaný vďaka finančnej podpore Hudobného fondu.

grejtakovaa

Zdroj: B-dur