Koncert Dve v jednom spojí Košice a Bratislavu!

Mesto Košice si v tomto roku pripomína tretie výročie získania prestížneho titulu Európske hlavné mesto kultúry 2013 galakoncertom Dve v jednom. Dve mestá, jeden koncert. Na pódiu pri košickej Immaculate sa vo štvrtok 8. septembra o 19.30 stretnú dvaja odvekí rivali – Košice a Bratislava.

Koncert Dva v jednom (2v1) sa každoročne odohráva v duchu špecifickej témy. Minuloročnú tému spolupráce medzi Košicami a Prešovom, keď podujatie navštívilo približne 10 000 ľudí, vystrieda tohtoročná, už spomínaná, rivalita. Košickí i bratislavskí interpreti sa predstavia v programe, ktorý je postavený na svojských zaujímavých a prekvapivých stretnutiach oboch miest. Tak ako minulý rok chceme aj teraz dokázať, že rivalita medzi umelcami a ich divákmi je len fiktívna a ak aj existuje nejaká skutočná, tak prináša len pozitívne veci.

Na pódiu vystúpi nielen Štátna filharmónia Košice, ale aj osobnosti z hudobného sveta ako Janko Lehotský, Miro Šmajda, Pavol Hammel, Marián Čekovský, či barytonista Ervín Schönhauser. Taktiež uvidíme hercov z divadla Thália, Abraka Dabra a hudobníka Adriána Harvana.

Pred samotným koncertom sa na prehliadkovom móle predvedú mladí dizajnéri formou módnej prehliadky, ktorá bude sprevádzaná klavírom Mariána Čekovského.

Rovnako dôležitým cieľom podujatia je aj prezentácia spoločných projektov a vzájomné prepojenia kultúrnych operátorov Bratislavy a Košíc. Na nevšedné kultúrne predstavenie vás všetkých srdečne pozývame. Celý program bude zároveň prenášaný on-line prostredníctvom webstránky www.kosice2013.sk.

Dve v jednom

Zdroj: Organizátor
Publikoval: Redakcia GREGI.NET