Konvergencie 2016: Aké budú prvé tri koncerty?

Už o pár dní začne 17. ročník Konvergencií. Na všetkých troch úvodných koncertoch privítame výnimočných hostí. V rámci otváracieho koncertu nazvaného Zjavenie/Erscheinung (nedeľa 18. 9. o 19.00 hod, Veľké koncertné štúdio Slovenského rozhlasu) predstavíme bratislavskému publiku svetoznámu holandskú huslistku Isabelle van Keulena fenomenálneho španielskeho klarinetistu Pabla Barragána vo výnimočných dielach Franza Schuberta – Oktete F dur a Husľovej sonáte A dur, pričom po prvýkrát na Slovensku zaznejú aj skladby Wolfganga Rihma Am Horizont aErscheinung (Zjavenie) – skladba pre 9 sláčikových nástrojov inšpirovaná Schubertom.

Na tomto koncerte bude hrať ďalších osemnásť skvelých slovenských hudobníkov od stálic Konvergencií huslistu Igora Karška a Nory Skutovej až po hornistu Viliama Vojčíka či fagotistu Petra Kajana.

Atom Heart Mother Devin_foto_Pavol_Demes

Nemenej významným je svetový huslista ruského pôvodu Ilja Gringolts a jeho Gringolts Quartet z Zürichuktorý prinesie diela Haydna, Schönberga a v druhej polovici koncertu (pondelok 19. 9. o 19.00 hod., Moyzesova sieň) si spolu zahráme Brahmsove Sexteto G dur. Na treťom koncerte (utorok 20. 9. o 20.00 hod., Mestské divadlo POH) zaznejú v programe Tango Plus tangá Astora Piazzollu – opäť v podaní Isabelle van Keulen a jej ansámblu.

Atom Heart Mother Devin 1_Foto_Pavol_Demes
Okrem toho stihnú Isabelle van Keulen i Pablo Barragán odučiť aj majstrovské triedy, ktoré budú na Konzervatóriu na Tolstého ulici v pondelok 19. 9. od 10.00 do 13.00 hod. (Vstup je voľný). Srdečne Vás pozývame na úvodné konvergenčné koncerty a tešíme sa na stretnutie.

Viac informácií o Konvergenciách nájdete na webe alebo na facebookovom profile podujatia. Tešíme sa na stretnutie pri hudbe a s hudbou!

www.konvergencie.sk
https://www.facebook.com/konvergencie/?fref=ts
https://www.facebook.com/events/1030082207104898/

kon16_PROGRAM_mail

Zdroj: Konvergencie