Korben Dallas a Aneta Langerová zverejnili klip k duetu Sen.

Korben Dallas zverejnili duet s Anetou Langerovou Sen, ktorý je prvou ochutnávkou z pripravovaného symfonického albumu skupiny. Okrem samotnej skladby kapela zverejnila rovno aj emotívny klip k duetu.

Režisérka Lucia Halmová ho natočila v nahrávacích štúdiách Slovenského rozhlasu v Bratislave, na festivale Bažant Pohoda a v nahrávacom štúdiu SONO pri Prahe.

“Keď sme dostali ponuku na vystúpenie v sprievode symfonického orchestra, najprv na festivale Viva Musica! a neskôr aj na Pohode, povedali sme si, že tento projekt chceme určite zachytiť aj v podobe albumu. Duet s Anetou nám do tohto projektu skvele zapasoval,” hovorí frontman skupiny Juraj Benetin. “Okrem toho, že Aneta je jednou z najtalentovanejších speváčok v Česku, sadli sme si aj ľudsky. Myslím si, že aj z klipu dýcha pozitívna atmosféra našej spolupráce,” dopĺňa bubeník Ozo Guttler.

“Keď ma Korben Dallas oslovili, veľmi ma to potešilo, rada ich hudbu počúvam. Páči sa mi výraz aj samotná farba hlasu Juraja Benetina. Netušila som, že si s ním niekedy zaspievam, a zrazu sme sedeli v bratislavskej kaviarni a o chvíľu nato nahrávali novú pieseň. Musím povedať, že “kluci” mi za ten krátky čas prirástli k srdcu. Snáď to nebol iba Sen,” hovorí Aneta Langerová, ktorá nedávno na november a december ohlásila druhú časť československého turné k jej aktuálnemu, dvojnásobne platinovému albumu Na Radosti.

Screen Shot 2015-09-18 at 13.40.52

Vydanie symfonického albumu Korben Dallas s názvom Kam ideme je naplánované na koniec októbra. Na albume sa budú nachádzať skladby skupiny v sprievode Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu a v aranžmánoch Slava Solovića. Okrem skladieb z prvých troch albumov kapely bude album obsahovať aj dve novinky: spomínaný duet s Anetou Langerovou Sen a titulnú skladbu Kam ideme.

Producentom albumu je autor filmovej hudby Petr Ostouchov (Želary, Občanský průkaz), zvukovým majstrom je Milan Cimfe, ktorý v minulosti spolupracoval s Pražským výběrom, Čechomorom či Lenkou Dusilovou. V booklete a na obale albumu budú použité grafiky významného slovenského výtvarníka Rudolfa Filu, ktorý bol zároveň starým otcom basgitaristu Korben Dallas Lukáša Filu.

Screen Shot 2015-09-18 at 13.14.20

Okrem vydania nového albumu čakajú Korben Dallas v najbližších týždňoch aj spoločné koncerty s českou kapelou Zrní. V druhej polovici októbra sa skupiny predstavia v piatich slovenských mestách, v novembri a decembri budú nasledovať koncerty v Českej republike. Vstupenky na slovenské koncerty sú v predpredaji na predpredaj.sk a v sieti Ticketportal.

Slovenské koncerty turné Korben Dallas a Zrní:
22. 10. – Bratislava, Majestic Music Club
23. 10. – Žilina, Nová synagóga
24. 10. – Banská Bystrica, Urban Spot
30. 10. – Prešov, KD Solivar
31. 10. – Košice, Tabačka Kulturfabrik

Zdroj: Matúš Németh, manažér Korben Dallas