Korben Dallas, Monika Kompaníková aj Tomáš Džadoň na Voices Live 32.

Na poslednej tohtoročnej Voices Live sa vo štvrtok 28. novembra predstaví skupina Korben Dallas, pesničkárka Martina Javor, spisovateľka Monika Kompaníková s knižkou Hlbokomorské rozprávky, výtvarník Tomáš Džadoň, trenčianske Kultúrne centrum Aktivity a projekt Elektrárňa Piešťany.

Korben Dallas tvoria od roku 2010 spevák a gitarista Juraj Benetin, basgitarista Lukáš Fila a bubeník Ozo Guttler. V roku 2011 vydali debutový album Pekné cesty, ktorý zaujal aj porotcov Radio_Head Awards a bol nominovaný v kategórii Album roka – cena kritikov. Na Voices Live 32 sa ukážu v premiére krátkeho filmu zo série Hudobné úlety a na pódiu akusticky zahrajú skladby z aktuálneho výborného albumu Karnevalová vrana. Hudobnú ponuku multižánrového večera doplní pesničkárka Martina Javor s vlastnou kapelou. Martina hrá na gitare, spieva a tvorí vlastné piesne, s ktorými sa presadila aj v projekte Demovnica_FM. Ponúka jemne melancholicky ladený nu-folk s prvkami bluesu či nu-jazzu, ktorý sem-tam zachádza až do punku.

VOICES_31_Andrea Gajdosova a Ivan Jezik_foto_Boris_Nemeth

Predvianočnú atmosféru navodí čítačka najnovšej knihy spisovateľky Moniky Kompaníkovej Hlbokomorské rozprávky.  Veselé príhody lenivej ryby Biby s polámanými zubami a jej kamaráta hada Rada žijúcich na dne tej najtemnejšej a najhlbšej priekopy otvoria deťom aj dospelým svet, o ktorom dovtedy ani netušili. Výtvarník Tomáš Džadoň je nositeľom viacerých významných ocenení v oblasti umenia. Pochádza z Popradu, žije a tvorí v Prahe a Bratislave. Asi najznámejším jeho projektom sú tri drevenice na 13-poschodovom paneláku v Košiciach s názvom Pamätník ľudovej architektúry.

O trenčianskom Kultúrnom centre Aktivity návštevníci uvidia krátky film zo série Nápad sa ráta o interaktívnych prednáškach pre deti o živote v lese plných zážitkových hier a tvorivých aktivít. Okrem toho moderátori privítajú na pódiu aj Svetlanu Rajnincovú, ktorá porozpráva o ďalších aktivitách centra. Elektráreň Piešťany je technická pamiatka postavená v roku 1906. Po viac ako polstoročí zabudnutia sa Západoslovenská energetika rozhodla oživiť jej priestory a vypísala študentskú architektonickú súťaž. Víťazná autorská dvojica Michal Ganobjak a Vladimír Hain a pedagógovia Zuzana Dovalová a Robo Sekula prídu na Voices Live 32 predstaviť jej nové využitie pre deti a mládež.

Večerom budú sprevádzať Andrea Gajdošová a Ivan Ježík. Kartónový nábytok na scénu zabezpečí Greenoffice.sk. Po programe bude možné zakúpiť si knihy z vydavateľstva Artforum a dobré veci z Kaviarne Zrnko či handmade doplnky, ktoré prinesie šperkárka Batikona.

Voices Live 32 sa koná vo štvrtok 28. novembra 2013 o 19:00 hod. v divadle Heineken Tower Stage (Tower 115) na Pribinovej 25 v Bratislave. Predpredaj vstupeniek v cene 5 € v sieti Ticketportal. Priamy prenos a záznam bude možné sledovať na www.metoo.sk/voicestv.

VL32_plagat

Zdroj: Voices