Korben Dallas na Pohode predstavili duet s Anetou Langerovou

Korben Dallas na Pohode predstavili dve nové piesne. Novinky Kam ideme a Sen zazneli v úprave Slava Solovića ako súčasť ich koncertu so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu. Duet Sen s Anetou Langerovou, ktorý na jeseň vydajú ako singel, bol prekvapením vystúpenia.

“O spolupráci s Anetou sme rozmýšľali už dlhšie a sme veľmi radi, že súhlasila. Páči sa nám jej tvorba a jej posledný album Na Radosti je úžasný,” vraví spevák Korben Dallas Juraj Benetin. “Chlapci sú veľmi milí, som rada, že ma oslovili a mohli sme si zaspievať novú pieseň Sen na festivale Pohoda pred toľkými ľuďmi. Atmosféra bola nezabudnuteľná. Teším sa na celú spoluprácu a na nahrávanie v štúdiu,” dodáva Aneta Langerová. “Aneta je strašne fajn baba. Stretli sme sa prvý krát v máji v Bratislave a hneď to medzi nami hralo,” dopĺňa bubeník kapely Ozo Guttler.

Korben Dallas Aneta Langerova

Projekt Korben Dallas Symphony odznel prvýkrát na minuloročnom festivale Viva Musica! Na jeseň by mal vyjsť v podobe štúdiového albumu, kde okrem upravených piesní z troch doterajších albumov skupiny budú aj nové skladby. “K pesničke Sen pripravujeme aj klip, časť z neho sme nahrávali aj na Pohode,” hovorí basgitarista Lukáš Fila. Prvá časť nahrávky vznikla v júni v Slovenskom rozhlase, po Pohode pokračuje skupina v nahrávaní v pražskom štúdiu Sono. Producentom nahrávky je autor filmovej hudby Petr Ostrouchov (Želary, Občanský průkaz), zvukovým majstrom je Milan Cimfe, ktorý v minulosti spolupracoval s Pražským výběrom, Ivanom Kralom, Čechomorom, či Lenkou Dusilovou.

Korben Dallas Aneta Langerova skuska

Korben Dallas sú Juraj Benetin, Lukáš Fila a Ozo Guttler. Kapela vznikla v roku 2010 v Bratislave. Debut Pekné cesty (2011) vznikol ako živá nahrávka z koncertu a bol nominovaný na Radio_Head Awards v kategórii album roka – cena kritikov. S druhým albumom Karnevalová vrana skupina získala v roku 2013 sošky RHA v kategóriách album roka, singel roka a koncertný interpret roka. Tretí album Banská Bystrica (2014) obsahuje duet s Janou Kirschner Spolu a skladby Za sklom, Pokušenia alebo Na opačnom boku. V roku 2015 kapela získala ocenenie Krištáľové krídlo.

Zdroj: Matúš Németh, Korben Dallas – management & booking