Korben Dallas a Zrní vypredali MMC, zahrajú aj v Žiline, Košiciach a Prešove.

Už o pár dní sa v štyroch slovenských mestách uskutočnia spoločné koncerty Korben Dallas a českej skupiny Zrní. Vstupenky na prvý z nich, stredajší koncert v bratislavskom Majestic Music Clube (MMC), sú už niekoľko dní vypredané.

“Z vypredaného MMC sa veľmi tešíme,” hovorí spevák Korben Dallas Juraj Benetin. “Bolo to po prvý raz, čo sme sa rozhodli dať náš bratislavský koncert do takéhoto veľkého priestoru. Zo začiatku sme si preto neboli istí, či spolu so Zrní túto sálu naplníme. O to viac sme radi veľkému záujmu fanúšikov.”

Po bratislavskom koncerte, na ktorom obe kapely pokrstia svoje nové albumy, sa Korben Dallas a Zrní predstavia tiež v Žiline, Košiciach a Prešove. “Na východ chodíme hrať veľmi radi. Prešov má neuveriteľnú atmosféru,” hovorí bubeník Korben Dallas Ozo Guttler. “Aj v Košiciach vždy bývajú skvelé koncerty. Budeme hrať v kompletnej zostave s Ľubom Petruškom, takže sa tešíme o to viac,” dodáva basgitarista Lukáš Fila. Vstupenky na tieto koncerty sa predávajú v sieti Ticketportal.

Korben Dallas tento mesiac vo vydavateľstve Slnko Records vydali svoj tretí album Banská Bystrica. Podľa prvých reakcií je nový album “opäť výborným počinom a oproti svojím predchodcom ukazuje posun vo viacerých smeroch” (Juraj Cagáň, hudba.sk). Kapela na jeseň predstavuje nový album na koncertoch v slovenských a českých kluboch. Po spoločných koncertoch so Zrní si Korben Dallas v novembri a decembri zahrajú aj v Banskej Bystrici, Brne, Nitre či Martine.

Aj kladnianska skupina Zrní prežíva túto jeseň rušné obdobie. V septembri takisto vydala nový album, v poradí už štvrtú štúdiovku pod názvom Následuj kojota. Českí novinári v recenziách nového albumu vyzdvihujú najmä hravé až surrealistické texty, zvukové experimenty v aranžmánoch a čiastočný posun k eletronike. V novembri sa Zrní predstavia na pražskom showcaseovom festivale Nouvelle Prague, kde budú spolu s belgickou kapelou Balthazar headlinerom.

Spoločné koncerty Korben Dallas a Zrní:
29.10. Bratislava – Majestic Music Club
30.10. Žilina – Rock ‚n‘ Rolla bar & grill
31.10. Košice – Kasárne/Kulturpark
1.11. Prešov – PKO Čierny orol

Ďalšie koncerty Korben Dallas v rámci turné k albumu Banská Bystrica:
8. 11. Banská Bystrica – CNK Záhrada
12. 11. Brno – Fléda
14. 11. Nitra – Music a Cafe
6. 12.   Martin – Lounge

Korben Dallas + Zrni vizual

Zdroj: Korben Dallas