Kristína je v Česku nominovaná na speváčku roka!

O víťazoch ôsmich kategórií 9. ročníka PURUM hudobných cien Óčka rozhodnú v SMS a internetovom hlasovaní diváci televízie a fanúšikovia. Medzi dvadsiatimitroma nominovanými nechýba ani speváčka Kristína.

V prípade Kristíny, ktorej konkurenciou v kategórii Speváčka roka CZ & SK sú Debbi, Olga Lounová a Lucie Vondráčková, nie je nominácia najsledovanejšej českej hudobnej televíznej stanice náhodná. Album V sieti ťa mám katapultoval mladú speváčku do prvej ligy nielen na Slovensku, ale aj za riekou Moravou, kde sa do tridsiatky najhranejších skladieb vyhupli v rovnakom období až štyri single – Pri oltári, V sieti ťa mám, Horehronie a Stonka. Českí fanúšikovia u Kristíny oceňujú jej prirodzený šarm a náladu, ktorú piesňami vybrúsenými poetickým mágom K. Peterajom dokáže vyvolať. Kristínina pozícia u našich západných susedov je o to vzácnejšia, že na českom trhu sa slovenskí interpreti v súčasnosti nepresadzujú so železnou pravidelnosťou, a už vôbec nie s ľahkosťou, ako sa to podarilo víťazke nášho národného kola Eurovízie.

„V Česku ako prvá z mojich skladieb zabodovala Stonka, v ktorej sa K. Peteraj pohral s básnickou fantáziou. Za ďalší významný medzník považujem Horehronie. Vždy, keď som prišla do Čiech na koncert, ľudia sa zaujímali nielen o pieseň, ale aj o kraj na Horehroní. Možno sme v nich vyvolali nostalgiu za časmi, keď sme žili v spoločnom štáte a toto puto medzi nami už ostalo aj pri ďalších piesňach,“ dodala Kristína, ktorá vo štvrtok zažiarila aj na narodeninovej party TV Óčko.

Hlasy svojim favoritom môžu fanúšikovia posielať formou SMS na číslo 9001109 v Českej republike a na číslo 6663 na Slovensku. Textová správa musí byť vo formáte HCO, medzera, kód interpreta, kapely, či klipu. Hlasovať sa dá zadarmo aj na internete prostredníctvom ceny.ocko.tv s tým, že platný hlas je možné poslať iba raz denne z jednej IP adresy. Hlasovanie potrvá do 30. októbra a výsledky ankety budú vyhlásené 16. novembra na megakoncerte v Lucerne.

Zdroj: Imrich Makó, PR a produkčný manažér / GRAND STUDIO, s.r.o.
Publikoval: Redakcia GREGI.NET