Krst DVD filmu Rukojemník na 23. ročníku festivalu Art Film Fest.

Medzinárodný festival Art Film Fest každoročne ponúka priestor aj slovenským filmom, ktoré vznikli v uplynulom období. Tento rok  bude uvedený aj celovečerný hraný film režiséra Juraja Nvotu Rukojemník.

Súčasťou projekcie filmu bude po úspešnom uvedení do kinodistribúcie v Čechách a na Slovensku (stále najnavštevovanejší slovenský film v roku 2015 v slovenských kinách) slávnostný krst DVD, ktorý sa uskutoční 24.6.2015 v Trenčianskych Tepliciach v kine Prameň.

Návštevníci sa na krste budú môcť stretnúť s hlavnými protagonistami filmu, s Milanom Lasicom i s mladým, nádejným pokračovateľom hereckého klanu Labudovcov, Richardom Labudom, ktorý stvárnil hlavnú detskú rolu „rukojemníka“ Petra.

Samozrejmosťou bude i  prítomnosť režiséra Juraja Nvotu a producenta/spoluscenáristu Mariana Urbana. Bohužiaľ, spisovateľ Peter Pišťanek sa už vydania DVD nosiča s filmom nedočkal, keď na jar tohto roku predčasne opustil tento svet. Film získal i jeho pričinením štyri nominácie na cenu českých akademikov Český lev v kategóriách za najlepší strih pre Aloisa Fišárka, za najlepšiu filmovú scénografiu pre Pavla Andraška, najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe pre Milana Lasicu a za najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe pre Ondřeje Vetchého.

Okrem toho bol film uvedený medzi dvanástimi najlepšími českými filmami (film je minoritnou koprodukciou s českými spoločnosťami Filmové Ateliéry a Česká Televize) v súťažnej sekcii festivalu Finále Plzeň a tiež v súťaži Medzinárodného festivalu filmov pre deti a mládež Zlín Film Festival. Prvé uvedenie filmu v zahraničí bude na najväčšom európskom festivale filmov pre deti a mládež Cinekid v holandskom Amsterdame, v súťaži 15 najlepších filmov z celého sveta.

Realizácia a distribúcia filmu bola podporená Audiovizuálnym fondom, Státním fondom kinematografie Českej republike a Ministerstvom kultúry SR. Distribútor filmu pre Slovensko je spoločnosť Barracuda Movie a pre Českú republiku Cienmart.

art film

Zdroj: ART FILM, n.o.