Krst novej knihy Maroša Krajňaka spojený s besedou.

Uvedenie novej knihy Informácia a autorské čítanie so spisovateľom Marošom Krajňakom, ktorému sa podarilo dostať s oboma predchádzajúcimi knihami (Carpathia, Entropia) medzi finálovú desiatku Anasoft litera. Moderuje Matúš Mikšík.

O knihe: Maroš Krajňak vychádza v knihe Informácia zo svojej základnej „rusínskej témy“, ktorú spracoval v predchádzajúcich novelách Carpathia a Entropia, ale teraz sa zemepisne aj tematicky rozbieha viac do sveta. Na jednej strane si všíma vzťahy poznačené globalizáciou či bizarný svet korporátnej firemnej kultúry. Na druhej strane sa ako hodnotový protiklad vynára magický kraj rusínskych predkov, postupne takisto zbavený idealizácie.

Bio autora: Maroš Krajňak (1972) vyrastal v dedine Vyšná Jedľová v okrese Svidník.Od  roku 1991 žije v Bratislave.Na Filozofickej fakulte UK v Bratislave vyštudoval odbor sociálna práca.V roku 2006 skončil štúdium na Brno International Business School.Jeho pracovná kariéra je dlhodobo zameraná na marketing v telekomunikačných službách a v on-line.Vo vydavateľstve Trio Publishing vydal svoj knižný debut, prózu Carpathia (2011), ktorá bola nominovaná na cenu Anasoft litera 2012, a novelu Entropia (2012), ktorá sa takisto ocitla vo finálovej desiatke ceny Anasoft litera 2013.

Krst novej knihy spojený s besedou
Štvrtok, 6. februára 2014 o 18:00 v KC Dunaj (Nedbalova 3, Bratislava)

ob_lka_informacia.1

Zdroj: o.z. literarnyklub.sk