Krylov Bratříček oslavil štyridsaťšesť rokov a vychádza v reedícii na CD a LP!

Bratříčku, zavírej vrátka – album Karla Kryla, kterému po právu patří označení jako legendární, kultovní či jedinečné, před necelým měsícem oslavilo čtyřicet šest let od svého původního vydání a 24. 4. se dočká výjimečné reedice.

Reedice, jež nabídne komplet všech textů a kromě CD a digitálních formátů si ho fanoušci mohou pořídit také coby limitovanou edici v podobě luxusního 180ti gramového LP, jehož obal věrně kopíruje původní vydání z roku 1969.

Nahrávka, kterou ankety odborníků i posluchačů pasovaly na to nejzásadnější, co se v tuzemské populární hudbě přihodilo, nemá jedinou slabou píseň. Co skladba to symbol. Symbol tichého vzdoru proti režimu. Symbol pro jedinečné vzpomínky a příběhy, které v nás rezonují doteď.

Karel_Kryl_foto_Otto_Dlabola

Potvrdil to ostatně i loňský jubilejní koncert v Lucerně, kde Krylovy písně zazněly v podání předních osobností domácí scény jako jsou Aneta Langerová, Michal Hrůza nebo Tomáš Klus a díky jejich provedení je tak objevila i další generace posluchačů.

Ta má nyní, stejně jako pamětníci prvního vydání či jeho kopií pokoutně předávaných z ruky do ruky, jedinečnou šanci okusit původního Bratříčka v jeho prosté pravdivosti a dokonalosti. Nechybí samozřejmě ani historická úvaha Jiřího Černého z roku 1969. Černý má však na vydání Bratříčka a okolnosti s tím související řadu jedinečných vzpomínek, jež si nezaslouží zůstat nevyřčené. Proto tedy další slova nechme na něm coby jednom z nejpovolanějších. Jeho text najdete na Media centru Supraphonu zde.

SU 6287-2_digipack

Zdroj: SUPRAPHON a.s.