Kto ešte nebol na festivale Žákovic Open, môže to napraviť už tento víkend!

Už o dva dni štartuje 17-ty ročník obľúbeného festivalu Žákovic Open. Do malebného prostredia Bošáckej doliny mieria Tata Bojs, HEX, Le Payaco, Billy Barman, Lavagance, či Katarzia, ktorá tu vystúpi po prvýkrát. Areál organizátori sprístupnia o 12-tej hodine a fanúšikom bude k dispozícii až do nedeľného poludnia.

Pre návštevníkov je pripravené parkovanie zadarmo a pravidelná kyvadlová doprava. Aj tento rok pripravili organizátori špeciality v podobe stanovej dedinky EXTRA, JAMESON JUKEBOX zóny či obľúbeného futbalového zápasu fanúšikov s hudobníkmi. Nenechajte si ujsť výnimočný rodinný festival, na ktorom zažijete také prepojenie muzikantov s fanúšikmi, ako nikde inde!

Prípravy na 17-ty ročník festivalu Žákovic Open vrcholia. Obľúbený rodinný festival  v magickom prostredí prekrásnej Bošáckej doliny štartuje už v piatok, jeho brány sa otvárajú o 12-tej hodine. Organizátori sa opäť postarali o to, aby mali návštevníci príjemný komfort.  

„Ubytovať sa môžu zadarmo v stanovej dedinke oproti areálu festivalu. Sú v nej sprchy, chemické toalety, cisterna s pitnou vodou a bufety s občerstvením. K dispozícii je však aj stanová dedinka EXTRA. Umiestnená je hneď vedľa pódia, takže fanúšikovia sú priamo v centre diania a nič im neutečie. Dedinka je oplotená a strážená. Zároveň ponúka benefity ako napríklad sedenie so slnečníkmi, chladničky, veselý bazénik, sprchu, umývadlá, wc či parkovisko, ktoré je vzdialené len 50 metrov,“ informuje organizátor festivalu Tomáš „Yxo“ Dohňanský. 

Návštevníci sa môžu tešiť na dokonalú priateľskú atmosféru. Nikde inde ako na Žákovic Open nezažijú také spontánne prepojenie so svojimi hudobnými idolmi. Tí, ktorí prídu vlastným autom, môžu parkovať zadarmo na upravenej časti poľa smerom na Bošácu. Všade ich budú navigovať orientačné tabule. Tí, ktorí prídu vlakom, majú opäť zabezpečenú kyvadlovú dopravu .  

„V piatok bude premávať autobus zo železničnej stanice Nové mesto nad Váhom každú polhodinu už od 15-tej do 20-tej hodiny. Rovnako potom v posledný deň, v nedeľu,  opačným smerom od 9-tej do 12-tej hodiny,“ dodáva Tomáš „Yxo“ Dohňanský

Žákovic Open je rodinný festival, deti do 10 rokov majú teda vstup zdarma. V areáli pribudli aj preliezky a šmykľavka pre tých najmenších. Samozrejmosťou je aj komfort pokiaľ ide o hygienu a stánky s kvalitným občerstvením. K dispozícii je funkčný bar v penzióne. Tento rok má festival pivnú zónu a   Jameson Jukebox zónu. V nej si návštevníci budú môcť po zakúpení rôznych drinkov nechať zahrať svoju obľúbenú pesničku u dídžeja a zabávať sa až do rána.

„Som nesmierne rád, že sa nám darí robiť festival, ktorý si za tie roky našiel stabilnú fanúšikovskú základňu a ktorý nie je žánrovo ohraničený. Som rád, že pribúdajú aj noví návštevníci, ktorí ocenia fantastickú a naozaj jedinečnú atmosféru. Teší nás aj pochvala samotných muzikantov a ich konštatovanie, že Žákovic je pre nich jedna z top akcií leta. Z celého srdca pozývam všetkých, ktorí ešte náš festival nenavštívili, aby si prišli užiť dva nádherné dni, oddýchnuť si a stretnúť kopec krásnych ľudí,“ pozýva na festival Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

Návštevníci sa môžu tešiť na skvelý line-up. Nemôže chýbať kapela HEX. Po prvýkrát tu vystúpi originálna Katarzia. Do Bošáckej doliny mieria aj Tata Bojs, Le Payaco, Čad, Billy Barman, Lavagance, VEC & SUPA, Medial Banana či Fuera Fondo. Nebude chýbať ani obľúbený futbalový turnaj hudobníkov s fanúšikmi. Myšlienka na zorganizovanie Žákovic Open vznikla v roku 1999. HEXák Tomáš „Yxo“ Dohňanský spolu s kamarátom Mariánom Žákovicom prišli s nápadom usporiadať akciu v Trenčianskych Bohuslaviciach, na ktorej by sa stretli kamaráti, priatelia a spriatelené kapely. Výnimočný festival vypukne 21. a potrvá do 22. júla. Vstupenky si môžte kúpiť v sieti www.predpredaj.sk https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/11115/zakovic-open. Všetky  informácie nájdete na  www.zakovicopen.sk alebo facebookovej stránke www.facebook.com/zakovicopen.

Zdroj: PH