Kto je na našej hudobnej scéne dinosaurus a kto mladé ucho?.

Aprílový debut Moon Starer mladíkov z Frequency sa teší dobrým ohlasom fanúšikov aj hudobnej kritiky. Tento týždeň ho uviedol do života v ich rodnom Vranove nad Topľou líder Komajoty. Na vesmírny album plný pesničiek s odkazom na muziku súčasných velikánov aj tých zo šesťdesiatych rokov dýchol Martin Husovský mesačný prach.

frerwuency huso

„Hudba Frequency je zaujímavá, lebo je iná a je zjavné, že sa narodili na zlom mieste a v zlej dobe. Podľa mňa vôbec nepatria na Slovensko. Prekvapili ma tým, aby som pokrstil ich debut, pretože som v porovnaní s týmito uchami fakt dinosaurus a samozrejme ma to potešilo. Navyše Majo Jenčo je ďalším z nás keytaristov, kam patria samé dobré mená, napríklad aj Michal David či Vašo Patejdl“ uviedol krstný otec.

V jeho výbere mali hudobníci jasno. „Martin je človek, s ktorým sme si hneď sadli, máme veľmi radi Komajotu a jeho dedo bol na mesiaci. Album sme chceli krstiť mesačným prachom a tak nikto iný nebol vhodnejší,“ priznáva bubeník Filip Zubko. Skupina podľa jeho slov nemala žiadne očakávania v súvislosti s vydaním debutovej platne, akurát dúfali, že sa ich muzika bude ľuďom páčiť a hlavne boli zvedaví, čo na to povedia.

frequency a huso

Štvorica hudobníkov Majo Jenčo, Dominik Šandor, Marek Nguyen a Filip Zubko by pred dvoma rokmi neverila, ak by ste im povedali, čo ich čaká na tejto dobrodružnej ceste plnej muziky, koncertov, vydávania albumu i natáčania videoklipov. Priznávajú, že si nedávali žiadne ciele, ani ambície. Zhodujú sa len na jednom a to, že chceli a naďalej chcú hrať. „Sme za to všetko vďační, ale sme ešte len na začiatku. Nemáme ani presný cieľ ako zahrať si na nejakom konkrétnom festivale alebo znieť v rádiu. Najlepšie by bolo, aby sme zvyšok života riešili už len muziku,“ hovorí za Frequency Filip Zubko.

frewuency huso marek

Zdroj: Edo Kopček z agentúry Bee Production
Foto: archív Frequency