Kýbel Mačiek sa pýtajú: Je to pop*či?

Kýbel Mačiek je nitrianska kapela a snehová víchrica na hudobnej scéne, búrajúca sterotypy  a medze už od roku 2010! Jej zostavu tvorí klasická rocková štvorka – požiarny technik, metalista, dysgrafik a hobit, a.k.a. Džorčč JZ Distoršn, Šariš, Radúz a Bilbo.

KM2

Veľmi svojsky skupinu charakterizuje jej spevák Bilbo: „Štýl, ktorý hráme, nazývame buranroll a dá sa stručne charakterizovať ako zmes punk-rocku, dvojkopáku, rock´n´rollu, zloby, zloty, nevyberavého folku, basovej struny H, wah-wah pedálu a tém, o ktorých ľudia nemajú gule spievať.

Chalani z Kýblu Mačiek prednedávnom zverejnili svoj prvý videoklip s názvom prinajmenšom kontroverzným: „Je to pop*či?“ Kapela však upozorňuje, že v tejto skladbe sa nachádzajú vulgárne slová a čo je ešte horšie – aj krutá pravda!

KM1

Natáčanie bolo dosť šialené na to, aby z toho nejednu matku porazilo: robili sme akrobatické kúsky, pri ktorých sme si takmer ublížili: kotrmelce, pády, a to viackrát za sebou, “kradli” sme v obchode, pri početných scénkach sa nalieval alkohol a pálil tabak, hrali sa hazardné hry, a nakoniec sa oduševnený párty komparz natoľko opil, že fakt mohli zdemolovať byt! Ale tak to má predsa byť a výsledkom je klip, ktorý je od prvého po posledný záber naplnený rokenrolom. Je to už na vašom uvážení, či to, čo v klipe predvádzame, je naozaj pop*či?

KM3

Zdroj: Kýbel Mačiek