Landfil sa skladbou Mistakes dostávajú pod kožu!

Kapela LANDFIL prežíva úspešné obdobie. Po víťazstve v pražskom finále Skuteční ligy sa pätica talentovaných hudobníkov dočkala rovnakého ocenenia aj v rámci 5. ročníka Stropkovskej hudobnej ligy, kde ich na najvyšší stupienok katapultovala odborná porota na čele s predsedom Mirom Táslerom.

V balíku cien získala trnavská zostava nahranie albumu v nahrávacom štúdiu Leon Art, v ktorom sa „zatvorí“ v júni a dva videoklipy.

shl-vol05-05-foToPuskas-118

Prvé video k skladbe Mistakes z dielne Pavla Pilipa – Videocamdesign zachytáva atmosféru počas finále SHL. Voľba na pomalú baladu s postupnou gradáciou znásobujúcou jej emócie nepadla náhodou. „Pieseň Mistakes je tajomná, pointu textu umocňuje jej výborne zvládnuté inštrumentálne prevedenie. Touto pomalou skladbou dokázali LANDFIL počas finále SHL na chvíľu zastaviť čas a mnohých, ktorí sa započúvali do slov, donútila zamyslieť sa,“ uviedol riaditeľ Stropkovskej hudobnej ligy Ľubomír Sluk.

shl-vol05-05-foToPuskas-349

Autorkou textu je speváčka Ivana Kovačicová, ktorá má, spolu s gitaristom Jurajom Bednárikom, na svedomí aj hudbu. Pri písaní sa inšpirovala rozchodom, preto ňou dáva bodku za jednou etapou života. Na pódiu pridáva talentovaná hudobníčka k bezchybnému spevu precítený prejav, vďaka čomu sa skladba dostáva s každou ďalšou sekundou ľuďom pod kožu hlbšie a hlbšie. „Je to taká „vzpamätávacia“ vec, aj o sklamaní, ale ide skôr o to, že týmto songom sa človek vyrovnáva s danou situáciou a ide ďalej. Pieseň vznikla veľmi spontánne, ako reakcia na moment, v ktorom sa ocitol nejeden z nás. Pri skladaní som riešila aktuálnu situáciu, preto obsahuje okamžité emócie, ktoré sprevádzali vtedajšie obdobie. Okrem faktu, že sme túto skladbu vo finále zahrali asi najlepšie, uvedomujeme si jej potenciál a emócie, ktoré sú do nej vložené. Myslíme si, že sa v nej určitým spôsobom dokáže nájsť každý,“ vysvetľovala Ivana Kovačicová, ktorá vo finále získala aj individuálne ocenenie Najlepšia speváčka.

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.