Le-genda Le Payaco sa vracia vo veľkom štýle – Bozkáva a hryzie!

Tohtoročný veľký koncertný návrat obľúbenej skupiny Le Payaco dopadol na výbornú. Vypredané „Le Payaco | Para Galaxy Alpha Tour 2014“ prinieslo nielen 11 vydarených koncertov.

Počas turné navyše vznikol i videoklip k novému singlu „Bozkávať a hrýzť“, ktorý kapela predstavuje už dnes. S dobrými správami pre fanúšikov však iba začína. Singlová novinka je totiž prvou lastovičkou z albumu, ktorý Le Payaco vydá v roku 2015!

Všetci fanúšikovia Le Payaco sa môžu oficiálne začať vytešovať. Sotva sa skončilo veľké jesenné klubové turné ich obľúbenej kapely, už im Le Payaco prináša ďalšie prekvapenie. Svoj osemnásty rok na hudobnej scéne trojica hudobníkov uzavrie vydaním nového singla. Horúca novinka „schytala“ aj poriadne horúci názov „Bozkávať a hrýzť“. Ako spevák Tomáš Sloboda definuje s humorom jemu vlastným, skladba je venovaná všetkým chlapom so „super egom“ a ženám s darom reči, ktorú používajú na odzbrojenie „superhrdinov“. 

Zatiaľ čo o hudobnú stránku piesne sa postarali bubeník Juraj Vitéz a spevák Tomáš Sloboda, text si vzal na starosť Tomáš Sloboda za pomoci Vlada Jančeka z kapely Saténové ruky. Hudba vznikla doma na španielke, keď som pripravoval materiál na naše prípravné práce v skúšobni. Potom sme ju dopracovali spoločne s celou kapelou. V štúdiu sa nakoniec ukázalo, že zvolíme elektronickejší aranžmán, o čo sa postaral Tomáš s Marekom Rakovickým,“ dodáva spoluautor hudby Juraj Vitéz a vzápätí prezrádza názov vyhľadávaného nahrávacieho štúdia LVGNC Studios, v ktorom sa Le Payaco stretáva čoraz častejšie.

IMG_0244a-nespic_small_FOTO_VIKTOR CICKO

Ako ten uplynulý, rovnako i nadchádzajúci rok sa dajú nazvať veľkými návratmi skupiny Le Payaco. Zatiaľ čo tohtoročné turné bolo koncertným návratom po ôsmich rokoch od poslednej šnúry, v roku 2015 sa pre zmenu kapela po 10tich rokoch zatvorí do štúdia. Ešte v tom istom roku chce totiž predstaviť nový album.  Práve preto sa rozhodla zverejniť po dlhšej odmlke práve singel „Bozkávať a hrýzť“ „Je to prvá dokončená pesnička z našej pripravovanej platne, ktorú plánujeme vydať na budúci rok. Toto je prvá ochutnávka,“ vysvetľuje bubeník Juraj Vitéz a jedným dychom dodáva, že okrem novej platne sa fanúšikovia môžu tešiť aj na množstvo koncertov.

Neopakovateľnú atmosféru vypredaných jesenných koncertov sa Le Payaco rozhodli využiť a videoklip k singlu „Bozkávať a hrýzť“ nakrútili priamo uprostred šnúry. „Videoklip sme si natočili na mobilné telefóny počas nášho turné so skupinou Para. Sami sme nevedeli, čo z toho môže vzniknúť. Nakoniec nám pomohol nápad Igora Derevenca, ktorý do záberov pridal elektrizujúce animácie a zvýraznil určité zábery v obraze. Myslím, že výsledok stojí za to!“ hodnotí na záver Juraj Vitéz.  

LE PAYACO – BOZKÁVAŤ A HRÝZŤ  /CREDITS/
Hudba: Juraj Vitéz / Tomáš Sloboda
Text: Tomáš Sloboda / Vlado Janček
Námet a scenár: Le Payaco a Igor Derevenec
Strih a animácia: Igor Derevenec
Produkcia a postprodukcia: Agentúra Clockwise a Štúdio 727

www.lepayaco.sk a www.facebook.com/LePayaco

Zdroj: SOUL FOR SHOW