Le Payaco, Heľenine Oči, Chiki Liki Tu-A a PPE: Študenti sú najlepšie publikum!

Študentský život, to nie sú len prednášky, skúškové obdobia a hodiny presedené nad skriptami. Za čas strávený v škole si slovenskí študenti už o pár dní doprajú zaslúženú párty, ktorou spoločne oslávia úspešný vlaňajší akademický rok, ale predovšetkým privítajú ten aktuálny, ktorý zahájili len pred pár dňami.

Do tanca im zahrajú priamo pod oknami internátov tie najobľúbenejšie kapely a po koncertoch si budú môcť vychutnať afterparties až do rána bieleho taktiež priamo v hudobných kluboch Mlynskej Doliny. Novodobý sviatok študentov, hudobný festival BACK2SCHOOL je totiž späť a po úspešnom vlaňajšom nultom ročníku, ktorý si vychutnalo až 10 000 návštevníkov, jeho organizátori veria, že tento rok urobia kvalitnou hudbou a koncertmi radosť ešte väčšiemu množstvu študentov.

Headliner LE PAYACO: „Študentské publikum je vždy iné!“

Na študentských akciách hráme naozaj radi. Počas našej kariéry sme ich odohrali veľa, ale vždy sú pre nás jedinečné,“ vysvetľuje tohtoročný headliner festivalu, skupina Le Payaco. „Je to preto, že hráme vždy akoby pred novým publikom, keďže noví študenti prichádzajú a starí odchádzajú. Nikdy to nemôže byť rovnaké,“ dodáva kapela, ktorá bude tentokrát zlatým klincom niekoľkohodinovej série koncertov v Mlynskej Doline. Le Payaco začiatkom leta vydali po desiatich rokoch nový album s názvom Dnes je ten deň. Okrem najobľúbenejších hitov sa teda fanúšikovia môžu tešiť aj na to, že si poprvýkrát vypočujú tiež nové skladby z čerstvo vydaného albumu.

Prekvapenie od Pudingu Pani Elvisovej

„Študentské akcie hráme naozaj veľmi radi, lebo mladí ľudia žijú hudbou naplno a na koncertoch to je vidieť aj počuť,“ pridáva svoje dojmy zo študentského publika kapela Puding Pani Elvisovej, ktorá má pre návštevníkov festivalu BACK2SCHOOL pripravené špeciálne prekvapenie. „Prinesieme našu novú koncertnú show a nové CD, ktoré budeme hádzať do davu. Odporúčame preto všetkým prísť čo najbližšie k pódiu!“ odkazujú PPE fanúšikom.

Heľenine oči: „Povedzme si pravdu, študentské akcie sú riadna žúrka!“

O warm-up na hlavnom stagei sa bude starať už od 17tej hodiny prvá kapela v line-upe, Walter Schnitzelsson. Po nej miesto na pódiu prevezmú kolegovia z formácií Chiki Liki Tu-a a Heľenine oči, ktoré taktiež neskrývajú obľubu v študentských podujatiach. „Na akciu Back2School sa „obrovsko“ tešíme, pretože študentské akcie patria k našim obľúbeným. Je tam vrúcna a uvoľnená atmosféra a, povedzme si pravdu, riadna žúrka. To je to, čo kapela ako Heľenine oči potrebuje, aby bola šťastná,“ prezrádzajú. Veselé spomienky na bratislavskú Mlynskú Dolinu majú aj páni z formácie Chiki Liki Tua: „Jediné, čo o tom môžeme povedať,  je, že sme prespávali po koncertoch v Mlynskej Doline. Na vysokú školu sme veľmi nechodili, ale bolo to vždy poučné, vidieť sa našich kamarátov trápiť s učením vecí, ktoré doteraz nikdy nepoužili v práci.“

Afterparties novinkou druhého ročníka

Organizátori festivalu sa vyjadrili už pred štartom vlaňajšieho úvodného ročníka, že ambíciou podujatia je, postupne z roka na rok rásť, a stať sa tak symbolicky študentským podujatím roka pre študentov na celom Slovensku. Svoj sľub začínajú plniť – už v rámci aktuálneho ročníka totiž prinášajú novinku oproti tomu predošlému. Po skončení koncertov na hlavnom pódiu sa zábava presunie na viacero afterparties v hudobných kluboch v Mlynskej Doline. Hlavná afterparty sa bude odohrávať od 22:00 v priestoroch Unique Clubu. Ostatné parties budú prebiehať v kluboch Aura a Kotolna, pri čom každá z nich bude tematicky a hudobne odlišná.

 Súťaž o Golden Space je tu opäť!

Podujatie „BACK TO SCHOOL“ neprinesie len kopec kvalitnej hudby. Partner festivalu – Slovenská sporiteľňa prerobí jednu zo starších izieb na bratislavských Mlynoch a premení ju na nadštandardne zariadený Golden Space. A študent, ktorý zvíťazí v súťaži, ju bude môcť celý rok využívať! Zapojiť sa môžu všetci, čo majú alebo si otvoria Space účet v Slovenskej sporiteľni.

Ďalší partner festivalu, telekomunikačný operátor SWAN, chystá pre všetkých účastníkov veľké prekvapenie. Ak ste zvedaví, nenechajte si túto príležitosť ujsť a príďte sa presvedčiť naživo.

B2S_2015_letak_A5_strana1

Rovnako ako vlani, vstup na študentský festival bude bezplatný.

LINEUP
MAIN STAGE – parkovisko:
17.00 – 17.40 WALTER SCHNITZELSSON
18.00 – 18.45 HELENINE OCI
19.00 – 19.45 CHIKI LIKI TU-A
20.00 – 20.45 PUDING PANI ELVISOVEJ
21.00 – 22.00 LE PAYACO

AFTERPARTIES
UNIQUE CLUB STAGE:
22.00 – 00.00 BOBSAN
00.00 – 02.00 EMONOIZBOYZ
02.00 – 04.00 SIR BAKULU
04:00 – 05:00 DJ ERICK

AURA OLDIES STAGE
Od 22:00 Video Oldies Party

KOTOLNA ROCK STAGE
Od 21:00 DJ ZOLEE

https://www.facebook.com/events/364077857080738/
https://www.facebook.com/events/882293478515086/

Zdroj: SOUL FOR SHOW