Legendárna OMEGA: Koncert v Košiciach je vyjadrením úcty a rešpektu k slovenským fanúšikom!

Legendárna maďarská kapela OMEGA vystúpi po roku opäť v Košiciach. Partia okolo frontmena Jánosa „Mecky“ Kóbora sľubuje veľkolepú koncertnú šou, počas ktorej odznejú skladby z nového projektu TESTAMENTUM, ale chýbať nebudú ani najväčšie hity.

OMEGA zahrá v STEEL Aréne prvýkrát, no jej spevák János Kóbor ju však dôverne pozná. V roku 2009 v nej totiž vystúpil ako hosť na koncerte Scorpions.

Naposledy sa maďarskí rockeri predstavili v Košiciach v Dóme svätej Alžbety v októbri 2015 a tisícdvesto lístkov, ktoré organizátori ponúkli do predaja, sa rozpredalo za tri dni! János Kóbor vtedy vyslovil legendárnu vetu „Nabudúce sa vidíme v STEEL Aréne,“ a svoje slovo splní 10. decembra. Ako zdôraznil, koncert je vyjadrením úcty a rešpektu kapely k slovenským fanúšikom. „Dóm sv. Alžbety bol jedným z najkrajších miest, kde sme v rámci nášho OMEGA Oratórium Tour vystúpili, ale záujem o tento koncert bol podstatne vyšší ako kapacita katedrály. Keďže druhé vystúpenie sme odohrať nemohli, povedali sme si, že do Košíc musíme prísť s novým programom, čo najskôr. Vrátiť sa do STEEL Arény bude pre mňa jedinečným zážitkom, lebo v roku 2009 som tu odspieval dve piesne s kapelou Scorpions, ktorej členovia mi vrátili naše pozvanie z roku 1994,“ vysvetľoval frontman, líder a spevák skupiny OMEGA Mecky.

Do Košíc prichádza OMEGA s novým projektom TESTAMENTUM, ktorý János Kóbor prirovnal k „závetu kapely“. Aj z toho dôvodu mal k práci na ňom autorsky otvorené dvere každý, kto v tejto formácii hral. Jedinou podmienkou bolo, aby všetky skladby vznikali ako tímová práca. „Zvukovo sme sa snažili nadviazať na naše úspešné projekty OMEGA Symphony, Rhapsody a Oratórium, ale dali sme si záležať na tom, aby sme sa v piesňach neopakovali a môžem povedať, že niektoré texty sa týkajú naozaj osobných skúseností a myšlienok. Dúfam, že nové skladby budú pre našich fanúšikov melodicky dokonalé, ako napr. valčík, ale samozrejme v rockovom štýle,“ predstavil TESTAMENTUM Mecky.

OMEGA a slovenské publikum mali k sebe vždy mimoriadne blízko. Prvý koncert v zahraničí odohrali maďarskí rockoví mágovia práve u nás a dodnes chémia medzi nimi a fanúšikmi funguje v dokonalej harmónii. „Teší ma, že naša muzika dokázala spojiť toľko ľudí bez ohľadu na jazyk, či pôvod. Nikdy sme nemali problém s tým, že sme na Slovensku spievali po maďarsky a mám veľkú radosť z toho, že na našich koncertoch sa dokážu Slováci a Maďari baviť bez akýchkoľvek problémov. Dokonca som počul, že počas rokovaní ministrov pomáhala naša pieseň Petróleum lampa počas prestávok uvoľňovať napätie, aby sa im potom ľahšie rokovalo,“ dodal s úsmevom Mecky.

OMEGA sa stala hudobnou ikonou, ktorá udávala trendy nielen doma, ale valcovala celú východnú Európu a originálne muzikantské umenie vynieslo jej členom v časoch „železnej opony“ dovtedy nepredstaviteľný úspech aj na „západe“. Keď sa kapela v 90-tych rokoch vrátila na scénu v pôvodnej zostave, na národnom budapeštianskom Népstadióne sa tlačilo napriek nepríjemnému daždivému počasiu 80 000 fanúšikov. Tvorba dnes už legendárnej zostavy zasiahla a formovala generácie rovnajúc sa posolstvu, aké zanechali The Beatles, Deep Purple, či Rolling Stones. Zážitok z jej koncertov nerobí iba brilantná muzikantská virtuozita členov Omegy, ale aj ich dôraz na veľkolepú scénu a vizuálne efekty. „Áno, vizuálny aspekt považujeme v hudbe za veľmi dôležitý, preto sa riadime príslovím, že hudba sa počúva očami. Z toho dôvodu sme začali laserové efekty využívať okamžite, ako nám to technika dovolila. Okrem toho mám rád, keď naše koncertné videá spred 30-40 rokov premietame v pozadí počas koncertov, čím poukazujeme na kontinuitu medzi minulosťou a súčasnosťou,“ uviedol Mecky.

Koncert organizuje Arena Promotion v rámci 10. narodenín STEEL Arény v spolupráci so spoločnosťou elóKONCERT.

Vstupenky na koncert Omegy, ktorý sa uskutoční 10. decembra 2016 o 19.00 hod. v košickej STEEL Aréne, si môžete zakúpiť exkluzívne v sieti ticketportal.sk. Cena lístkov sa začína od 14,25 € pri LIMITOVANÉJ AKCII 3+1 na STÁTIE.

Info: www.steelarena.sk

omega

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.