Legendárni Krabathor naplánovali na jar 2015 česko-slovenské turné!

Příběh jedné z nejznámějších tuzemských metalových smeček, KRABATHOR, zná snad každý, kdo se kdy jen okrajově pohyboval okolo československé metalové scény. Vždyť je synonymem pro pojem český death metal a spolu s polskými Vader byl mezi prvními kapelami z bývalého východního bloku, které dokázaly uspět i v zahraničí, resp. na západě.

Fanouškům netřeba připomínat, že kapela více než deset let neexistuje a její slibně rozjetý příběh zůstal po rozkolu ústřední dvojice Christophera a Bruna jakoby nedokončený. Staré rány však zhojil čas a kapela se dokázala velice úspěšně vrátit na loňském pokračování již kultovního festivalu BRUTAL ASSAULT. Tento zdařilý koncert jednoznačně prokázal, že je stále co dokončovat, a že nesmrtelné hymny nadité mistrovskými riffy mají i po víc jak dvaceti letech co říct i současnému publiku. Proto se zrodilo rozhodnutí uspořádat i přes geografické obtíže (Christopher žije v současnosti v USA) ještě vzpomínkové turné v nejsilnější sestavě z legendárního alba Lies, tedy v power triu Bruno, Christopher a Pegas. Sama kapela to komentuje následovně: „Na základě četných žádostí fanoušků, zejména těch, kteří neměli možnost se zúčastnit letošního festivalu Brutal Assault, jsme se společně rozhodli, že těmto žádostem vyhovíme a na jaře příštího roku přidáme ještě několik klubových koncertů v Čechách a na Slovensku. Abychom to ale nesváděli jenom na vás. Důležitým impulsem pro toto rozhodnutí byl i fakt, že vystoupení na Brutal Assaultu na které jsme čekali, poněvadž jsme předem neměli tušení, jak vše vzájemně zafunguje, dopadlo skvěle. Naše osobní vztahy jsou v této chvíli opět velmi dobré a my máme chuť se znovu sejít na pódiu. Budeme se těšit i na vás.“

Turné proběhne v březnu a čekání na něj si můžete krátit např. četbou Brunovy ještě stále čerstvé knihy metalových memoárů Revoltikon, jež měla premiéru rovněž na loňském BRUTAL ASSAULTU. Tedy ovšem za předpokladu, že ji již vlastníte, nebo ji má někdo známý, protože Revoltikon je za tři a půl měsíce po vydání vyprodán.

Jako hlavní support celého turné pojede dost možná nejlepší současná česká death metalová kapela BRUTALLY DECEASED! Pokud jste poslední roky metalovou scénu nesledovali a máte strach z podivných žánrových novinek, můžete si být jistí, že tady se jedná o čistý výlet do minulého století, konkrétněji do Stockholmu kolem roku 1990, kde tvrdě vládnou Dismember a Grave. Upřímné muzikantství bez přetvářky a old school death metal jak má být. Jednotlivé koncerty vždy podpoří ještě jeden lokální support.

Vstupenky na jednotlivé koncerty budou v prodeji v nejbližších dnech, více informací na www.obscure.cz.

Po 16.3.2015 České Budějovice – Slavia
Út 17.3.2015 Praha – Podnik
St 18.3.2015 Ostrava – Barrák
Čt 19.3.2015 Bratislava – Randal
Pá 20.3.2015 Košice – Collosseum
So 21.3.2015 Uherské Hradiště – Mír

krabathor_tp

Zdroj: Obscure Promotion