Legendárny Wabi Daněk a kapela Ďáblovo stádo zahrajú v Ateliéri Babylon najväčšie hity aj nové skladby!

Slávny český trampský spevák Wabi Daněk mieri do Bratislavy! Folková legenda spolu s kapelou Ďáblovo stádo predstavia už 11. marca v Ateliéri Babylon nový album. Na jedinečnom koncerte niekoľkonásobne oceneného trampského barda zaznejú zľudovené texty, pozabudnuté klenoty, ale aj osvedčené evergreeny!

Nový počin „Příběhy písni“ fanúšikom sprostredkuje atmosféru new orleánskeho pohrebu, zavedie ich k močiarom v St. Louis či k brehom írskych jazier. Chýbať nebudú ani legendárne hity Wabiho Daněka „Rose na kolejích“, „Hudsonské Šífy“ a „Píseň, co mě učil listopad!

Legenda českého folku Wabi Daněk a kapela Ďáblovo stádo predstavia Bratislave nový album „Příběhy písni“. Najslávnejší český trampský spevák spolu s muzikantami z kapely Ďáblovo stádo  odohrajú 11. marca v Ateliéri Babylon pozoruhodný koncert plný neobyčajných príbehov. Wabi Daněk si pre publikum prichystal niekoľko prekvapení.

WD_S, foto Jiri Turek 5

„Z albumu Příběhy písní je ťažké vybrať jednu skladbu,  ktorá by bola tá naj. Ja sa hlavne teším, že ma bratislavskí diváci neuvidia, ako bolo doteraz zvykom,  iba s gitarou. Tentokrát budem mať za sebou vynikajúcu kapelu. No pre úplnosť informácie – príde aj na Daněka s gitarou. A dokonca bude i jeden Daněk bez gitary a bez kapely.“ Prezradil Wabi Daněk.

Na jedinečnom koncerte oceňovanej folkovej legendy a muzikantov z kapely Ďáblovo stádo zaznejú zľudovené piesne ako „Dlouhý černý závoj“, „Jesse James“ či „Tancuj, Matildo.“ Publikum čakajú príbehy o vražde zo žiarlivosti, stratenej láske, túžbe po peniazoch, cti, priateľstve a nenávisti často pretkané rock’n’rollom, country i bluesovou melanchóliou. Chýbať nebudú ani nestarnúce hity Wabiho Daněka „Rose na kolejích“, „Hudsonské Šífy“ a „Píseň, co mě učil listopad“. Známy český pesničkár má na skvelé bratislavské publikum len dobré spomienky.

„Vždy som tu spieval pre vnímavé, sústredené a spolupracujúce publikum. Pamätám si koncert na nádvorí Starej radnice za šialenej prietrže mračien. Keď sa rozpršalo, nikto neodišiel. Iba sa natlačili pod prístrešky a tí, pre ktorých už nezostalo miesto, vytiahli dáždniky. Bol som z toho tak „na větvi“, že som pridal takmer pol hodiny. Až neskôr mi došlo, že ľudia odchádzali o pol hodiny mokrejší.“ Spomína s úsmevom Wabi Daněk.

Folková legenda Wabi Daněk sa okrem publika, teší aj na slovenské jedlá!

„V Bratislave hrávam pomerne pravidelne aspoň raz ročne. Na Slovensko sa teším vždy. Nielen kvôli publiku, ktoré je vždy fantastické, ale tiež kvôli kuchyni. Som mäsový typ a tvrdím, že nad slovenské klobásy proste nie je.“ Povedal Wabi Daněk.

Wabi Daněk a Ďáblovo stádo uviedli album „Příběhy písni“ na jeseň minulého roka a po vypredanom pražskom vystúpení ohlásili ďalšie dva koncerty, vo Frýdku-Místku a v Bratislave. Publikum zažije počas výnimočného bratislavského koncertu nezabudnuteľnú atmosféru. Muzikantskú zostavu tvorí gitarista Josef Štěpánek, bubeník David Landštof, kontrabasista Jan Lstibůrek  a popredný hráč na varhany Hammond Jan Kořínek.

„Zoskupenie Wabi a Ďáblovo stádo kvôli početnosti a vyťaženosti všetkých zúčastnených vystupuje veľmi sporadicky. Preto sú koncerty vždy výnimočné a majú akýsi sviatočný punc.“ Vysvetlil bubeník a producent David Landštof.

WD_S, foto Jiri Turek 7

Producenti albumu  „Příběhy písní“ David Landštof a Josef Štěpánek sa pri tvorbe nového počinu rozhodli pre neobvyklé miesto nahrávania. Novinku nahral oceňovaný spevák Wabi Daněk a kapela Ďáblovo stádo v autentickej  atmosfére posázavskej krčmy. Na albume spievajú okrem Wabiho Daněka aj špeciálni hostia – Radůza a Jaromír Nohavica.

Nenechajte si ujsť jedinečný koncert v podaní legedárneho speváka Wabiho Daněka a vynikajúcich hudobníkov zo skupiny Ďáblovo stádo v bratislavskom Ateliéri Babylon 11. marca o 20.00 hodine. Vstupenky sú dostupné prostredníctvom siete Ticketportal na https://babylonatelier.sk/program/koncert/670-wabi-danek-a-dablovo-stado

WDS_Cover_NoStick

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Jiří Turek