Lenka Dusilová a Baromantika finišujú nový album!

Letošní laureátka ceny Anděl v kategorii Zpěvačka roku Lenka Dusilová v těchto dnech dokončuje zbrusu nové spoluautorské album s kapelou Baromantika (tedy s Beatou Hlavenkovou, Patrickem Karpentski, Viliamem Bérešem a Martinem Novákem) pojmenované V hodině smrti.

Novinka, jež vzniká z větší části v nouzovských studiích SONO Records, naváže na loňské živé album Live at Café v lese a vyjít by měla v druhé polovině září u vydavatelství Supraphon. Vše je ale závislé na dostatku finančních prostředků na její dokončení, které se Lenka a Baromantika rozhodli získat přímo od fanoušků, prostřednictvím crowdfundingového portálu HitHit.cz.

„Nová Baromantika bude velmi poctivý dílo, v němž jdeme s našimi emocemi opravdu na dřeň. Mix jsme svěřili zvukařům Milanu Cimfemu a Pavlu Karlíkovi ze SONO Records, jejichž otisk na výsledném zvuku můžete slyšet na předešlé Baromantice či Eternal Seekers a jsou tedy pro kontinuitu našeho hudebního příběhu nepostradatelní.  Natáčení je přirozeně nejnákladnější složkou projektu a proto si vážíme jakékoliv finanční podpory,“ vysvětluje Dusilová.

Lenka Dusilova Foto_Adam Holy

Na albu, jehož stěžejním tématem je problematika přerodu a životních transformací a více o jeho genezi i názvu se dočtete přímo na HitHit.cz zde, se kromě Dusilové rovnou měrou podílí také Patrick Karpentski, Viliam Béreš a Beata Hlavenková, kteří se zde profilují jako svébytní autoři. To ostatně anoncovala Lenka už v dubnu letošního roku v rozhovoru pro iDnes.cz přímo ze studia: „Uvědomila jsem si, že mezi námi je a funguje nějaký autorský potenciál. A že by bylo fajn spolupráci, kterou jsme začali, završit albem, na kterém já nebudu figurovat jako sólová zpěvačka a autorka, ale jako střípek v mozaice čtyř autorských osobností.“

Kromě výše zmíněných se na novince objeví také celá plejáda zajímavých hostů, mezi nimiž nechybí Justin Lavash, David Koller, Dan Bárta, Oskar Török nebo Marek Minárik či Miloš Dvořáček. Co se textů týče, mohou se posluchači těšit na zhudebněné básně i autorské věci Lenky Dusilové, přičemž zpívat se nebude pouze v češtině, ale také ve slovenštině, angličtině a polštině.

První ukázkou z alba je fragment úvodní písně Indiánky, který zní v klipu, jejž kapela natočila pro svou sbírku na HitHit.cz a podívat se na něj můžete zde:

Naživo pak Lenka Dusilová a Baromantika představí album v rámci rozsáhlého podzimního turné, které odstartuje 2. 10. v Ostravě a kapela se v jeho rámci zastaví například 8. 10. v Brně, 9. 10. v Bratislavě, 24. 10. v Košicích nebo 2. 11. v pražském Divadle Archa, kde proběhne slavnostní křest. Na všechny tyto koncerty již seženete vstupenky v předprodeji sítě Ticketpro. Další termíny turné budou postupně zveřejňovány na Lenčině webu a Facebookové stránce.

www.lenkad.com
www.supraphon.cz
www.supraphonline.cz

Zdroj: SUPRAPHON a. s.