Lenka Dusilová & Baromantika pokrstia a vydajú svoj prvý live album Live at Café v lese.

Středa 9., čtvrtek 10. a pátek 11. října – to jsou data, která by neměla chybět v diářích všech fanoušků Lenky Dusilové a její kapely BAROMANTIKA i sofistikované hudby na pomezí žánrů obecně.

Právě v těchto dnech totiž jedna z nejvýraznějších osobností tuzemské scény pokřtí v pražském Jazz Docku a následně vydá na CD a DVD u vydavatelství Supraphon své vůbec první živé album Lenka Dusilová & BAROMANTIKA – “Live at Café v lese”!

„Chtěli jsme podzimní baromantické koncerty, které se loučí s prvním albem, ponechat ve skromějším prostředí neb s novou deskou Baromantiky, která vyjde v příštím, roce chceme pro naše fanoušky připravit velký koncert,“ vysvětluje Dusilová, proč se koncerty uskuteční v právě klubu Jazz Dock, kde Lenka Dusilová a BAROMANTIKA zahrají vůbec poprvé.

Baromantika 2013_3_foto_Bet_Orten_mail

Základ setlistu obou koncertů budou tvořit právě písně z živé nahrávky „Live at Café v lese“. Ta vznikla loni v listopadu během tří koncertů v pražském Café V lese a návštěvníci křtu v Jazz Docku si ji budou moci přednostně zakoupit ještě před jejím oficiálním vydáním v pátek 11. 10.

Dle aktuálních informací by ale mohly zaznít také některé z nových písní, jež se objeví na jaro příštího roku plánovaném novém spoluautorském albu Lenky Dusilové a kapely BAROMANTIKA, kterou tvoří Beata Hlavenková (např. Eternal Seekers, Théodóros, Iva Bittová), Viliam Béreš (Toxique, Lanugo), Patrick Karpentski (Toxique, Lake Malawi) a bubeník Martin Novák (Lanugo, David Dorůžka).

„Chceme si s BAROMANTIKOU hlavně hodně dobře zahrát, užít si večírek s pár přáteli i věrnými fanoušky a rozloučit se s prvním albem Baromantika,“ vyznává Dusilová ke koncertům, které jak ve středu 9., tak ve čtvrtek 10. 10. začnou shodně ve 22:00 a vstupenky na ně pořídíte v předprodeji za 350,- Kč (sezení) a 270,- Kč (stání). Na místě pak bude jednotná cena 350,- Kč. „Koncert otevře ve 20h britský písničkář Justin Lavash, který bude též i jediným hudebním hostem obou pražských koncertů Baromantiky,“ dodává Dusilová.

Dodejme, že CD/DVD „Live at Café v lese“, které bude dle Dusilové symbolickým rozloučením s dvouletým koncertním cyklem k albu „Baromantika“, čítá celkem třináct písní, převážně z alba „Baromantika“, včetně skladby „Brother“ s hostujícím Justinem Lavashem. Naleznete zde ale též tři starší věci z Lenčina repertoáru, které dostaly nový baromantický háv. Konkrétně jde o skladby “Pro Tebe”, “Vlčí Oči” a “Noni Jam”, která nahrávku uzavírá. Atmosféru řivé nahrávky můžete nasát prostřednictvím klipu k písni Ptáci, který je k vidění zde: https://www.youtube.com/watch?v=j7_MTQhd-gQ

www.lenkad.com/
www.supraphon.cz/
www.supraphonline.cz/
www.jazzdock.cz/

Podzimní koncerty LENKY DUSILOVÉ a BAROMANTIKY
09.10. Praha, Jazz Dock – křest
10.10. Praha, Jazz Dock – křest
24.10.České Budějovice, Slávie
02.11. Košice, Radnice
03.11. Ostrava, Parník
21.11. Praha, KC Novodvorská

SU62272_mail

Tracklist LENKA DUSILOVÁ a BAROMANTIKA – “Live at Café v lese”
1.    Baromantická  (L.Dusilová / L. Dusilová, O.Fencl)
2.    Pro Tebe (D.Koller, P.Dobrík / L.Dusilová)
3.    Mrazy (L.Dusilová / M.Kubesa, O.Fencl)
4.    Moje milá má všechny přednosti vody (M.Dusil / V.Segalén)
5.    Vlčí Oči (L.Dusilová, M.Ledvina / I.Hlas)
6.    Brother (L.Dusilová, J.Lavash, B.Hlavenková / J.Lavash)
7.    Ptáci (L.Dusilová, B.Hlavenková / M.E.Kyšperský)
8.    Luna (L.Dusilová / K.Evanče, V.Bartoš)
9.   Kontrapunkt (L.Dusilová, B.Hlavenková / L.Dusilová)
10.  Smiluje (L.Dusilová / L.Dusilová)
11.  Wspomnienie (L.Dusilová, B.Hlavenková / D.Bárová)
12.  Valérie  (L. Dusilová, V.Béreš / M.E.Kyšperský)
13.  Království zvyku (L.Dusilová, B.Hlavenková / M.Kubesa)
14.  Noni Jam (L.Dusilová, M.Zelený / L.Dusilová)

LD jazzdock

Zdroj: SUPRAPHON a. s.