Lenka Dusilová a Baromantika získavajú skvelé recenzie a chystajú sa na pražský krst.

Na sklonku září vydané nové, spoluautorské album Lenky Dusilové a kapely Baromantika V hodině smrti sklízí zasloužený úspěch u fanoušků i hudebních kritiků, z nichž se jej mnozí nebojí označit za jednu z nejlepších tuzemských nahrávek roku.

Skvělé ohlasy vzbuzují i koncerty aktuálního turné, v jehož rámci Dusilová a Baromantika už brzy zavítají také do metropole, kde novinku slavnostně pokřtí. Stane se tak možná trochu příznačně na Dušičky, tedy v neděli 2. 11. v Divadle Archa a asistovat u toho budou i hosté alba David Koller, Dan Bárta a Justin Lavash.

foto bet orten1

„Máme za sebou první část turné, povýšili jsme Hodinu smrti ve zvukově dokonalém brněnském klubu SONO společně s kapelou Květy, v Jablonci jsme bouchli španělské bublinky od španělského fanouška a potěšili fanoušky i v Havířově, Opavě, Plzni a Košicích. Koncerty jsou nabušené emotivní hudbou, kapela je jako jedno tělo a nové věci je radost hrát. Vrcholem turné je pro nás koncert 2. listopadu v pražském Divadle Archa. Naše hudba bude vkusně podpořená krásnými světly lightdesignera Filipa Bruthanse a těšíme se, že si zahrajeme s našimi milými hosty. Dobrá příležitost slyšet současnou Baromantiku živě neb všechno je tak pomíjivý,“ láká Lenka Dusilová na pražský křest.

Co se setlistu týče, můžeme se těšit – jak už napověděli dosavadní zastávky turné – i na starší Lenčiny písně v nových úpravách. Základem bude ale zcela logicky novinka V hodině smrti. Ostatně aby ne, když ve valné většině recenzí nejde její hodnocení pod 90%.

foto bet orten2

„Je nutné a dobré album pozorně poslouchat, vnímat a nechávat prostupovat vlastní myslí. Na konci takového procesu vznikne silný umělecký, téměř až duchovní prožitek,“ píše o V hodině smrti například Jaroslav Špulák v recenzi na Novinky.cz a Jarda Konáš z magazínu Headliner dodává: „Lenka Dusilová zpívá nádherně, suverénně a její hlas desku táhne. V kombinaci s vrstevnatou, na střídačku dramatickou a melancholickou hudební stránkou je to velmi lahodný koktejl, který výrazně vybočuje nad zbytkem letošních českých desek.“

O to výjimečnější zážitek pak lze očekávat od samotného pražského křtu, potvrzuje to i redaktorka webu Mestohudby.cz, která zrecenzovala první křest V hodině smrti 8. 10. v Brně mimo jiné těmito slovy: „Lenčina spolupráce s Beatou Hlavenkovou, Viliamem Bérešem, Patrikem Karpentskim a Martinem Novákem přináší vyrovnanost a neskutečné souznění, zřejmě nejen muzikantských duší…. Jedná se opravdu o neobyčejný zážitek a některé věci na nahrávku prostě přenést nejdou.“

Jak vidno, Lenka Dusilová a Baromantika jsou v opravdu vrcholné formě a jejich pražský koncet 2. 11. v Divadle Archa se tedy rozhodně nesluší propásnout. Pojistit si to můžete včasným nákupem vstupenek, které seženete buď v předprodeji sítě Ticketpro nebo Divadla Archa za 350,- Kč + poplatky.

baromantika

Zdroj: SUPRAPHON a.s.
Foto: Adam Holý