Leporelo_FM Party: Ambivalent – Od kamošov som počul, že na Slovensku je fakt sranda a že ľudia milujú kvalitnú hudbu. Tak dúfam, že je to pravda.

Už túto sobotu zahrá v Bratislave skvelý americký producent, DJ a osobnosť labelu M-nus Richieho Hawtina. Ako sa Ambivalent dostal k hudbe, čo ho inšpiruje pri tvorbe, prečo nakoniec opustil exkluzivitu lableu M-nus a ďalšie zaujímavé veci sa ho popýtal Milos.

Milos: Ahoj Kevin. Toto bude tvoja prvá návšteva Slovenska. Počul si už niečo o našej krajine a o jej hudobnej scéne?
Kevin McHugh: Všetci moji kamoši, ktorý Slovensko navštívili mi hovorili, že tam je fakt sranda a ľudia milujú kvalitnú hudbu. Tak dúfam, že to je pravda.

Milos: Ty pochádzaš z USA. Aká bola situácia keď si začínal tam? Môžeš nám popísať Ambivalentove prvé kroky? Čo bol ten moment kedy si si povedal, že toto je to čo chces robiť?
Kevin McHugh: Tú hudbu som si zamiloval už veľmi dávno. Pred 15 rokmi ma však ani nenapadlo, že by som robil vlastnú hudbu alebo že by som cestoval po svete ako DJ. Mal som rád tú hudbu a tá inšpirácia byť v tom viac aktívny prišla až neskôr. A aj keď som už začal s Djingom, stále som mal rešpekt pred robením vlastných trackov. Postupom času som sa však naučil prvé veci, skúšal som nové nápady a postupne som urobil niečo, o čom som si myslel, že by sa to ľudom mohlo páčiť, tak som to posunul kamrátom a známym… A tak to začalo…

Milos: Ako vyzerali tvoje prvé kroky pri produkcii? Mal si nejaké silné v vplyvy, ktoré si naslodoval?
Kevin McHugh: Mal som to šťastie, že ako DJ a promotér som stretol veľa ľudí, ktorí boli aktívny producenti a s hudbou mali bohaté skúsenosti. Pomohli mi rôznymi tipmy a radami, ako sa v produkcii zlepšiť. Práve títo ľudia mali veľký vplyv na mňa a na to, čo som urobil. Neskôr mi práve niektorý z týchto ľudí pomohlo dostať moju hudbu do sveta.

Milos: Aký bol dôvod, že si po 6tich rokoch opustil M-nus/Plus8 Records crew? Tak ako to vidíš teraz, hodnotíš to ako dobrý krok? Máš pri práci s viacerými vydavateľstvami väčšiu slobodu?
Kevin McHugh: Situácia bola jedinečná v tom, že artist bol viazaný pracovať iba s jedným labelom exkluzívne. Dlhú dobu boli M-nus a Plus8 Records jediné, kde som chcel vydávať svoju hudbu, takže to bolo jednoduché. Po čase som zistil, že ma to kreatívne začalo obmedzovať a veľa prvkov som pri svojej tvorbe vynechával. A preto som sa rozhodol túto exkluzívnu spoluprácu ukončiť.

Milos: Čo od teba môžeme očakávať v budúcnosti? Nejaké nové releasy? Poprípade album?
Kevin McHugh: Je niekoľko vecí, ktoré mi čoskoro vyjdú a na ktoré sa veľmi teším. Určite by som spomenul remix pre label Ultramajic, ktorý mam veľmi rád (label, ktorý založil Jimmy Edgar), ďalej sa veľmi teším na spoločnú EP s mojim kamošom Michaelom L Penmanom (s Ambivalentom už vydal EP Shimmer a spolupracoval aj so slovenským labelom Leporelo.), ktorá vyjde na labely Christiana Smitha Tronic, a v lete mi vychádza ďalšia vec pod mojim pseudonymom Amber a je toho viacej, ale je ešte príliš skoro o tom hovoriť.

Milos: Ačo od teba môžeme čakať v Bratislave. Je v rámci tvojho vystúpenia niečo špeciálne? Bude to vlastne DJ set, live set alebo nejaká kombinácia?
Kevin McHugh: Posledných 5 rokov som sa sústredil na DJing, takže live už nehrávam a skôr som sa snažil posunúť DJing smerom k jeho základom, teda ku klasickému mixovaniu čo najlepších trackov.

Milos: A na záver, môžeš nám popísať bežný deň Kevina McHugh-a? Máš rodinu, priateľku (priateľa), obľúbené mužstvo alebo niečo iné?
Kevin McHugh: Môj bežný deň je rozdelený medzi štúdio a hľadanie nových trackov. Mojej priateľke venujem trochu času, ale roznodne nie toľko, koľko by som chcel. Je veľmi ťažké rozdeliť čas medzi všekto, čo milujem.

Milos: Tak ďakujem za tvoj čas a interview a teším sa na stretnutei s tebou. Ahoj…
Ambivalent zahrá už túto sobotu, 3. mája na Leporelo_FM Party v bratislavskom Nu Spirit Clube. Spolu s ním zahrajú aj slovenskí Dji Kevi Anavi, Aamon, PLUSplus, Slu:t a tvorcovia radio show Leporelo_FM Milos, Skank a Baltazar.

Leporelo_FM Party
3. maj 2014, Nu Spirit Club, Bratislava
++ A M B I V A L E N T ++
[M-nus Records/Ovum Recordings]
Kevi Anavi, Aamon, PLUSplus, Baltazar, Skank, Milos
www.nuspirit.sk
www.radiofm.sk
www.leporelo.sk
www.facebook.com/AmbivalentBeats
www.facebook.com/LeporeloFM
www.facebook.com/leporelolabel
www.facebook.com/KeviAnaviOfficial
www.facebook.com/djaamon
www.facebook.com/OvumRecordings
www.facebook.com/MinusOfficialPage

Leporelo_FM_Party_03052014_POSTER

Zdroj: Leporelo_FM