Let It Roll: Zhodnotenie festivalu.

Let It Roll Open Air 2013 je za námi. Všichni z organizačního týmu se už probrali z ročního obrovského pracovního vypětí na přípravách festivalu a je čas na několik dní vydechnout. Ve článku naleznete zhodnocení festivalu z pohledu organizátorů.

„Chtěli bychom tímto ještě jednou poděkovat za nezapomenutelnou atmosféru, kterou dokázali návštěvníci Let It Rollu na festivalu vytvořit“. Všichni z organizačního týmu jsme nadšeni, že česká bassmusic scéna dokáže vytvořit tak neuvěřitelný zážitek, jakým byl letošní ročník festivalu! Šesté pokračování Let It Roll Open Airu navštívilo celkem 15 000 lidí denně a z toho zhruba 1 500 zahraničních návštěvníků. Je nám ctí, že se fenomén Let It Rollu jako největšího drum & bassového festivalu v Evropě roznesl do celého světa. Nadmíru pozitivní reakce světové producentské a DJské špičky, která na festivalu vystoupila, vypovídají o tom, jak velký zážitek pro ně festival byl. A i to je především váš úspěch, za což vám patří největší DÍKY a respekt!

letitroll2013

Oceňujeme vaši ohleduplnost vůči obyvatelům města Benešov a bez výjimek bezproblémový průběh fungování tak velkého počtu návštěvníků vzhledem k domorodým občanům. Z  jejich reakcí, které nejsou ovlivněny mediálním záměrům, znemožnit další konání festivalu v Benešově, vychází všeobecně pozitivní ohlasy; nemáme ani hlášené žádné větší konflikty, škody apod.

Vedle spousty povedených věcí jsme si samozřejmě vědomi i několika nedostatků. Let It Roll se uskutečnil v novém areálu a některé chyby se vždy projeví až za plného provozu – vše se bohužel nedá přesně předpovědět. Mezi hlavní nedostatky patřil poddimenzovaný počet sprch. Extrémně vysoké teploty zapříčinily, že se nestačila doplňovat voda v cisternách na pitnou vodu. Podstatné navýšení počtu návštěvníků také vyústilo v zaplnění kapacit úschovny a pomalejšímu odbavování na barech. Všechny vaše další připomínky k organizaci festivalu evidujeme a samozřejmě se příští rok zaměříme na dořešení areálu tak, aby se předešlo těmto nedostatkům.

Velmi nás těší, že na festivalu vystoupilo všech 110 účinkujících kromě Mind Vortex (ti nestihli letadlo, ale ochotně je nahradili extra setem Ed Rush & Optical) a AK-Industry, který měl při cestě na letiště nehodu na dálnici a místo něj zahráli District7. Doufáme, že jste byli spokojeni s předem avizovanými změnami a tím,  že Gridloka nahradili Mindscape & Jade a nemocného Johna B zastoupili Scratch Perverts. Všichni zahraniční účinkující se v pořádku vrátili do své rodné země a posílají nám pozdravy, doprovázené nadšenými reakcemi na české publikum a jejich víkendový pobyt v ČR.

Pokračovat v záměru Let It Rollu, být VÍC NEŽ JEN FESTIVAL a vybočovat z řady „klasických“ akcí, se dle našeho názoru nadmíru podařilo. Na vzhledu a vizuálním prožitku z Let It Rollu se podílela spousta umělců, designerů, architektů a performerů. Všem patří velké poděkování za jejich spolupráci a vytvoření jedinečné atmosféry.

Pro příští rok si klademe za cíl, připravit pro vás ještě pohodlnější areál. Co se týče konceptu dalšího ročníku, celý organizační tým festivalu vzkazuje: „Jestli vám přišel zážitek z letošního Let It Rollu jako ÚLET, nenechte si ujít to, co na vás chystáme příští rok!“.

Těšíme se na Vás na dalších akcích a na festivalu LET IT ROLL Open Air 2014!

Hlavními tahouny hudebního programu festivalu byli Noisia – legendární holandský projekt a belgický producent Netsky. Seznam jmen dalších významných zahraničních účinkujících na festivalu je téměř nekonečný: Andy C, Feed Me, Black Sun Empire, Ed Rush & Optical feat. MC Ryme Tyme, Drumsound & Bassline Smith, Calyx & Teebee, Wilkinson, The Upbeats, Audio, Optiv & BTK, Ayah Marar Live, Culprate , John B, Koven Live, A.M.C, A.Skillz, Mind Vortex, Elite Force, Neonlight a spousta dalších.

Veškeré informace o festivalu naleznete na festivalovém webu www.letitroll.cz

Zdroj: LiR