Letná jazzová dielňa 2017: Populárny workshop pre hudobníkov.

V júli sa bude konať už po 27 raz populárny workshop pre hudobníkov, ktorí chcú ziskať vedomosti o Jazzovej hudbe a o interpretácii jazzu.

Letná jazzová dielňa bude v budove bratislavského konzervatória na Tolstého 11, od 3. do7. júla 2017.  Pravidelne sa tu stretávajú hudobníci, ktorí  ktorí chcú hrať jazz.

Džez má svoj jazyk a ovládať ho je dôležité nielen pre muzikantov, ktorí sa naň chcú primárne orientovať (to je samozrejmé), ale jeho znalosť sa zíde aj muzikantom, hrajúcim inú hudbu: Soul, hip-hop, r’n’b, alebo hoc aj rock a bežnú populárnu hudbu. Po 27-krát sa uskutoční Letný jazzová dielňa, ktorá pomôže hudobníkom s ambíciami zlepšovať sa.

V dnešnej dobe má každý prístup k obrovskému množstvu literatúry a videomateriálov, ale pár osobných lekcií s majstrom nástroja môže hudobníka zmeniť jeho spôsob chápania jazzu a nasmerovať ho na lepšiu cestu, či je začiatočník alebo vyspelý inštrumentalista.

Lektormi tohoročnej LJD budú hudobníci, ktorých netreba zvlášť predstavovať: Gitaristov sa ujme Michal Bugala, mimoriadne univerzálny hráč, schopný zahrať akýkoľvek žáner. O bubeníkovi Martinovi Valihorovi sa platí presne to isté. Obaja majú skúsenosti z americkej scény, pravidelne účinkujú v tamojších kluboch, hrajú a nahrávajú so špičkovými hudobníkmi. Ďalším lektorom na bicie je vybrúsený profesionál Štefan Bugala. Basgitaristov a kontrabasistov bude účinne posúvať ďalej Juraj Griglák, ktorý je v poslednom čase súčasťou skupiny amerického bubeníka Poogie Bella.  Saxofonistov bude mať na starosti jeden z našich najlepších inštrumentalistov Radovan Tariška a klaviristov  skúsený a uznávaný pedagóg Klaudius Kováč – tieto mená sú certifikátom nekompromisnej kvality. Ak sa chcete stať autorom a písať vlastné skladby, tak musíte ovládať zákonitosti jazzovej harmónie – a o to sa postará Matúš Jakabčic. Ani speváci nezostanú ukrátení – používať najstarší a najprirodzenejší hudobný nástroj im pomôže svetobežník Daniel Čačija.

Každý absolvent Dielní – a medzi hudobníkmi na scéne ich je dosť – môže potvrdiť, že týždeň, strávený s hviezdami jazzu v kolektíve ľudí ktorým ide o spoločnú vec ich posunul ďalej ako mesiace a roky samoštúdia, ktoréčasto prinášajú neistotu a pochybnosti.

LJD sa začína 3.7. o 10:00, ďalšie dni bude prebiehať od 9:00 do 17:00 s hodinovou obedovou pauzou, v piatok cca do 16:00.

Pondelok až štvrtok 3.7. – 6.7. budú U Zlatého Bažanta prebiehať jam session od 20:00 do 22:30 hod.

Letné jazzové dielne majú v Bratislave tradíciu od roku 1991. Usporiadateľom a garantom je Slovenská jazzová spoločnosť, www.slovenskajazzovaspolocnost.sk

Prihlášky posielajte na adresu sjs@gti.sk. Kontakt: Katarína Ovseníková, mobil +421 903464265, sjs@gti.sk,

„Podujatie z verejných zdrojov podporili Fond na podporu umenia a Hudobný Fond“

Zdroj: Letná jazzová dielňa