LETNÝ COUNTRY HIT Z FARMY „A TY SI SA TAK TEŠILA“

„Posledný výstrel“ tohto leta prinášajú na hudobnú scénu principáli “kolotočiarskeho“ folkrocku JANKO KULICH & KOLEGIUM.

Veselý country song s poetickým textom a nákazlivým refrénom je už druhým singlom kapely tohto leta. Spolu s ostatnými skladbami ho nahrali v renomovanom nahrávacom štúdiu Môlča records pod producentskou taktovkou muzikanta Reného Bošeľu. O réžiu videoklipu sa opäť postaral MARKS z Kontrast Production, ktorý v minulosti spolupracoval s umelcami ako KALI, P.A.T., …

„Ide o staršiu pesničku, ktorú sme hrávali ľuďom pod oknami počas povinnej karantény a keďže sa už doba zmenila, rozhodli sme sa jej dať nový – veselší zvuk aj obraz. Táto pieseň totiž patrí medzi najobľúbenejšie divácke skladby našich koncertov. Videoklip sme natáčali na nádhernej farme Fajnovô v Novej Bani u našich priateľov. Podobnosť s Rednexom je čisto náhodná,“ dodáva s úsmevom Janko Kulich.

Skupina Janko Kulich & Kolegium je na hudobnej scéne od roku 2012  Na svojom konte má 4 radové albumy, desiatky singlov s videoklipmi, ale aj stovky hraní doma i v Čechách na festivaloch, jarmokoch, mestských oslavách a pod. V minulosti sa zviditeľnili najmä projektom KONCERTY POD OKNAMI, keď ako prví z umelcov začali koncertovať pod oknami ľuďom v karanténe. Folkové pesničkárstvo Janka Kulicha je podporené novou energiou skupiny Kolegium, ktoré za posledný rok prešlo výraznými zmenami. Do skupiny pribudla mladá talentovaná trubkárka Anita Gardlíková, ale aj skúsený bubeník Igor Havetta z kapely Banda Americano, čo sa výrazne podpísalo pod nový, až westernový zvuk skupiny ak pri skladbe PRI STÁNKU.

Aktuálne skupinu môžete vidieť na najbližších koncertoch ich československého turné.

K ŘECÉ TÚR 2024
22.08. COUNTRY LODENICA, NMnV
24.08. ZLATÉ HORY (CZ)
24.08. DRNOVICE (CZ)
30.08. TRUCK COUNTRY, NMnV
07.09. VELKÝ TÝNEC (CZ)

Zdroj: @jankokulichakolegium