Lezú ti na nervy sociálne médiá? „Asociálna“ od Slovak Tea je pesnička pre teba!

TBruselsko-bratislavské hudobné zoskupenie Slovak Tea na čele s pesničkárom a frontmanom Tomim Slovákom vydalo 1. októbra 2024 nový, tretí tohoročný singel. Zároveň ide o posledný song pred príchodom debutového albumu kapely, ktorý je naplánovaný na november 2024.

„Asociálna zachytáva frustráciu a absurditu modernej internetovej doby. Text reflektuje dnešné problémy, ako sú závislosť na sociálnych médiách a odcudzenie v digitálnom veku“ vysvetľuje spevák, autor textov a hudby Tomi Slovák.

Song bol nahraný v štúdiu Mareka Rakovického, pod overenou značkou LVGNC Studios. Samotný Marek Rakovický robil aj master singlu, pričom o recording a mix sa postaral mladý, etablovaný sound engineer Tom Lobb.   .

K singlu si kapela pre fanúšikov pripravila špeciálny videoklip, ktorý je zároveň aj ďalšou audio-vizuálnou verziou tohto singla. Koncom septembra sa muzikanti stretli v nahrávacom štúdiu One Love Studio, kde pod taktovkou legendárneho zvukára Ivana Jombíka (Zuzana Smatanová, Polemic, Richard Müller) nahrali „live session“ verzie niekoľkých skladieb (o.i. i Asociálnej) z pripravovaného albumu. Zároveň v priestoroch štúdia natočili aj video-materiál s komornou atmosférou v réžii Dominika Šuplatu.

„Veríme, že pesnička zarezonuje  u stálych aj nových fanúšikov. Bolo by krásnym paradoxom, keby ľudia po vypočutí Asociálnej zdieľali svoju spätnú väzbu práve na sociálnych sieťach, s hashtagom #asociálna.“ dopĺňa spevák. 

Kapela v práci nepoľavuje. V novembri 2024 vydáva debutový album. S ním bude spojené aj mini turné po slovenských, a jednom českom meste. Fanúšikovia sa tiež môžu tešiť na jedinečnú sériu videoklipov, ktoré sa budú týkať nielen doterajších singlov, ale aj nových piesní. Podrobnosti a termíny kapela zverejní v druhej polovici októbra. 

Singel Asociálna je dostupný na všetkých hlavných streamovacích platformách. Aktuálne informácie a novinky kapely sleduj na oficiálnom webe Slovak Tea a na profiloch (a)sociálnych sietí. 

INSTAGRAM
FACEBOOK 
YOUTUBE
WEB
SPOTIFY

Tlačovú správu pripravila: Lucia Miklasová, ARTISTIQ s.r.o.