Lina Mayer: Svet sa snažím vnímať z pozitívnejšej strany!

Hoci meno Lina Mayer sa na slovenskej hudobnej scéne objavilo prvýkrát spolu so singlom Dream, mladá speváčka z Košíc nie je v tejto brandži žiadnym nováčikom.

Za sebou má totiž účinkovanie v Superstar, zahrala si v muzikáloch na Novej scéne, spievala s big bandom počas Let`s Dance a v jeho českej verzii pod názvom Stardance bola tanečnou partnerkou Sašu Rašilova. Karolína Majerníková sa po nadobudnutých skúsenostiach rozhodla začať s čistým listom a novým umeleckým menom. „Moje vlastné meno sa mi páči, som s ním spokojná, len je trošku dlhé. Hľadala som teda alternatívu, ako to zjednodušiť. Preto som „odstrihla“ začiatok a koniec, z čoho vznikla Lina Mayer  a umelecké meno bolo na svete“ usmievala sa Lina Mayer.

Vo svojom debutovom singli nechala explodovať pozitívnu energiu, čím pre fanúšikov poodkryla časť svojej osobnosti. Ako ďalej dodáva, hudba je pre ňu neoddeliteľnou súčasťou života, preto sa v skladbe Dream sústredila na emócie s jasne identifikovateľným kladným nábojom. „Nemyslím, že by sa ľudia dali zaradiť podľa jedného povahového odtieňa. Každý v sebe skrýva širokú škálu pocitov. Aj keď patrím k ľuďom, ktorý sa snažia vnímať svet z tej pozitívnejšej strany, čoho dôkazom je aj skladba Dream, zároveň sa vo mne skrýva niekoľko ďalších „ja“, ktoré možno odhalím v ďalších piesňach. Nemôžem na seba hneď všetko prezradiť,“ pokračovala v dobrej nálade Lina Mayer.

Mladá speváčka na seba tiež prezradila, že popri emóciách v hudbe víta aj pestrosť pri hľadaní hudobnej inšpirácie. V tejto súvislosti priznala, že hudobne ju ovplyvnil najmä tanec, ktorému sa venovala od detstva. Práve vďaka tancu sa mohla konfrontovať s rôznymi hudobnými žánrami. „Vďaka spoločenským a latinsko-americkým tancom som vyrastala na hudbe rôznych žánrov, či už to bol swing, jazz alebo latino. Vďaka tancu som sa zoznámila s takými osobnosťami ako Frank Sinatra, Stevie Wonder, Shirley Bassey, Ella Fitzerald a mnohými ďalšími. Určite to vo mne zanechalo nezmazateľnú stopu. Priznám sa, sama som zvedavá, kde ma môj vnútorný pocit  zavedie pri tvorbe ďalších skladieb,“ dodala Lina.

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.