LITTLE BIG a Skibidi – nová virálna senzácia z Ruska.

Ruská skupina LITTLE BIG je novou virálnou senzáciou. Internet sa podľa ich najnovšieho videa učí tancovať a na sociálnych sieťach sa klip Skibidiporovnáva s Gangnam Style. Máme tu nový fenomén!

V októbri 2018 ruská raveová kapela LITTLE BIG vydala druhú časť svojho tretieho štúdiového albumu Antipositive Pt.2. A jeho úspechu napomohlo virálne video k piesni Skibidi, ktoré za desať dní nabralo na YouTube vyše 23 miliónov zhliadnutí. Skladba si už vyslúžila prezývku „Nový Gangnam Style“. Tanec z tohoto videa sa stal v Rusku najväčším meme: televízne hviezdy, populárni rapperi a blogeri parodujú divné Skibidi pohyby, ktoré v klipe predvádza frontman Ilja Prusikin. Virál si všimla aj najväčšia večerná show ruskej televízie „Večernij Urgant“ a vytvorila vlastnú Skibidi challenge.

Aktuálne najznámejším klipom LITTLE BIG je Big Dick: vyhral cenu Berlin Music Video Awards v nominácii Most Trashy a má na YouTube cez 44 miliónov zhliadnutí.  LITTLE BIG vystupujú na najväčších pódiach Ruska a  okrem toho koncertujú v Európe. Sú vítaní najmä vo Francúzsku, Švajčiarsku, Nemecku a Holandsku.  Kapela má za sebou vystúpenia na veľkých európskych festivaloch ako Dour, Lowlands alebo Sziget.

Členovia LITTLE BIG sa dali dohromady v apríli v roku 2013 len preto, aby natočili smiešne video Everyday I’m Drinking. Videoklip mal však taký úspech, že skupina bola pozvaná, aby predskakovala slávnemu juhoamerickému rap-rave duu Die Antwoord. Odvtedy fungujú ako plnohodnotná kapela. Hovoria si „satirická art kolaborácia“ a kladú veľký dôraz aj na vizuálnu stránku tvorby. Ich klipy vynikajú grotesknými obrazmi a špičkovou réžiou v podaní spoluzakladateľky skupiny Aliny Pjazok.

Zdroj: WM