Live In Murmansk 2011: Jedinečný jazzový album na bezplatné stiahnutie!

Novovzniknuté vydavateľstvo  Real Music House pokrstilo svoj štart na slovenskej hudobnej scéne výnimočným albumom. Jazzovú nahrávku Nikolaj Nikitin/Luboš Šrámek – Live In Murmansk  si môžu poslucháči na webovej stránke www.realmusichouse.sk v sekcii obchod navyše stiahnuť úplné zadarmo.

Živý záznam z koncertu dvoch slovenských špičkových jazzmanov vznikol na renomovanom festivale Arctic Jazz  2011 v ruskom meste Murmansk. Medzi siedmimi kompozíciami nájdu poslucháči tri autorské skladby saxofonistu Nikolaja Nikitina, jednu od klaviristu Ľuboša Šrámeka a tri od svetoznámeho amerického saxofonistu Waynea Shortera. Práve on patrí medzi Nikitinove najväčšie skladateľské vzory. Živej nahrávke slovenského jazzového dua dominuje cit pre improvizáciu, originálny prístup k skladbám, hudobná farebnosť a dynamické rozdiely, ktorými hudobníci často spájajú jazz s klasickou hudbou. Sila dua Nikitin/Šrámek najlepšie vynikne pri živom hraní. Práve preto sa vydavateľstvo Real Music House rozhodlo vydať Live In Murmansk.

Lubos Sramek

Napriek tomu, že na Slovensku patrí jazz medzi menšinové žánre sú slovenskí jazzmani pevnou súčasťou európskej špičky. To je aj prípad Nikolaja Nikitina a Luboša Šrámeka. Saxofonista s ruskými koreňmi sa okrem aktívneho koncertovania so slovenskou a európskou jazzovou špičkou venuje aj organizácií jazzových podujatí. Momentálne pracuje na dokončení svojho debutového albumu Personal Suite. Na ňom sa predstaví s legendami slovenského jazzu klaviristom Gabrielom Jonášom, kontrabasistom Jurajom Griglákom a bubeníkom Jozefom Dömem.

Nahrávka vyjde vo februári tohto roku práve pod hlavičkou vydavateľstva Real Music House. Klavirista Luboš Šrámek patrí medzi najvýraznejších predstaviteľov mladej jazzovej generácie. Vydal tri sólové albumy, komponuje, aranžuje, je lídrom medzinárodného zoskupenia East European Artsamble a dlhodobo pôsobí ako pedagóg. Obaja hudobníci sa na nahrávke Live In Murmansk predviedli v plnej hudobnej sile, ktorá vám nedovolí zapochybovať o ich jedinečnom inštrumentálnom cite.

Nikolaj Nikitin

Vydavateľstvo Real Music House vzniklo koncom roka 2011. Na slovenský hudobný trh chce prinášať nahrávky, ktoré sa vymykajú žánrovým trendom doby a stoja na silnej autorskej výpovedi. Real Music House, to je kvalitná slovenská hudba. Za vydavateľstvom Real Music House stojí dvojica hudobníkov Robert Pospiš/Martin Sillay.

www.realmusichouse.sk

Line In Murmansk

Zdroj: Real Music House
Publikoval: Redakcia GREGI.NET