LORD OF THE RINGS in CONCERT: V Bratislave zaznie hudba velikána svetovej filmovej hudby.

Bratislavu v júni čaká ďalší hudobný sviatok. Na gigantickom filmovom plátne v HD kvalite za doprovodu 150-členného symfonického orchestra a 100-členného zboru znovu ožijú príbehy I. časť legendárnej trilógie Pána prsteňov v unikátnom filmovom spracovaní Petera Jacksona. 20.júna 2016 v bratislavskej Inchebe – Expo Arene sa Spoločestvo  prsteňa vydá na strastiplnú cestu s cieľom zachrániť Stredozem.

Jedinečné spojenie veľkolepej projekcie so živým hudobným doprovodom sľubuje skutočne fantastický zážitok. Autorom hudby k filmovému spracovaniu trilógie Pán Prsteňov je Howard Shore, ktorý patrí medzi popredných hudobných skladateľov. Jeho diela hrajú tie najprestížnejšie symfonické telesá v tých najväčších koncertných sálach po celom svete. Howard Shore je vskutku ikonou svetovej filmovej hudby.

Shore-ova hudobná interpretácia J.R.R. Tolkienovho imaginárneho sveta v dielach Pán prsteňovHobit – príbehov, ktoré fascinovali ľudí všetkých generácií po celé roky, sa objavila vo filmoch režiséra Petra Jacksona. Toto dielo je doposiaľ jeho najuznávanejším a aj najoceňovanejším, o čom svedčí fakt, že Howard Shore je držiteľom troch Oscarov, štyroch cien Grammy, dvoch Zlatých glóbusov a rovnako aj nespočetných chválospevov z radov kritikov a ocenení získaných na rôznych filmových festivaloch.

richedit_image_308_lotr-11-the-fellowship_620

Shore získal titul „Officier de l’ordre des Arts et des Lettres de la France”, v preklade “Dôstojník Rádu umenia a literatúry vo Francúzsku“ a v Kanade mu bola guvernérom udelená Cena múzických umení. Popri týchto získal Howard Shore množstvo ďalších ocenení. Zo začiatkov Shoreovej kariéry je najpozoruhodnejším fakt, že bol jedným z tvorcov Saturday Night Live (pozn. preslávená šou tv stanice NBC) a v rokoch 1975-1980 bol hudobným riaditeľom tejto šou. Howard Shore je autorom hudby k takým kultovým filmom ako sú Mlčanie jahniat, Philadelphia, Seven, Gangy v New Yorku, Letec a mnohým ďalším.

Jeho tvorba nezmazateľne vryla stopu do histórie filmového priemyslu. A jedným z vrcholov jeho majstrovstva je skomponovanie hudby k filmovým adaptáciám Tolkienovho Pána prsteňovHobita.

richedit_image_311_howard-shore-und-seine-oscars-512x423_620

LORD OF THE RINGS – FELLOWSHIP OF THE RING
Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa
20. júna 2016, 18:30 hod., Incheba Expo Aréna Bratislava
Vstupenky na túto „cestu do sveta fantázie“ zakúpite na www.xl.sk.

lotr_a1__197

Zdroj: XL