Los Angelská producentka TOKiMONSTA zahrá naživo v Bratislave.

TOKiMONSTA, vlastným menom Jennifer Lee, vyrástla v slnečnej oblasti South Bay v Los Angeles. Jej umelecké meno je hyperbolou vyskladanou z dvoch slov.

„Toki“ je kórejský výraz pre králika a hip hopový termín „monsta“ zase napovedá, že Jennifer síce vyzerá ako plachý ázijský králiček z komiksu, ale produkuje beaty, schopné  konkurovať veľkým menám ako je Flying Lotus. Tokimonsta vystúpi v Nu Spirit Clube už vo štvrtok 15. augusta.

Práve s menom Flying Lotus sú spojené začiatky jej kariéry. Nesústredená študentka klavíra postupne presunula svoju pozornosť k experimentom so samplerom SP-404 a softvérom Fruityloops. Na vysokej škole objavila lásku k  hip-hopu a prihlásila sa na Beat Cipher, mesačnú open-mic noc beatmakerov. Pravidelné sety na tejto akci ju doviedli až k stretnutiu so Stevenom Ellisonom aka Flying Lotus a zaistili jej miesto na labeli Brainfeeder. Hoci jej lojalita zostala v LA, svoje debutové EP z roku 2009, Cosmic Intoxication, vydala na londýnskej značke Ramp Recordings, a v nasledujúcom roku vyšlo druhé EP, Midnight Menu na japonskom indie labeli Art Union. V roku 2011 sa vrátila na „domovský“ label Brainfeeder, kde vydala ďalšie EP, nazvané Creature Dream.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/193285″ params=““ width=“ 100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

TOKiMONSTA je známa svojím unikátnym citom spájať elementy indies, electroniky,  R&B a tanečnej hudby. Jej klasická výchova a eklektický hudobný vkus vytvárajú podmanivé zvukové textúry, v ktorých sa snúbi vintage cítenie s čerstvým elektronickým zvukom. Krásne to dokazuje aj na svojom dlho očakávanom debutovom albume Half Shadows, na značke Ultra Records z jari tohto roku. Z albumu vyšli už dva single. Letný song “Foolish” prináša spoluprácu s vokalistkou Gavin Turek, vo viac disco-orientovanom móde ako by sa dalo od Tokimonsta očakávať. Ešte väčší hitový potenciál ma skladba“Go With It”, electronický downtempo dub s delikátnymi vokálmi Amandy Warner z projektu MNDR. Dalšou zaujímavou spoluprácou na albume je track „The Force“, kde si zarapoval legendárny MC Kool Keith.

TOKiMONSTA vystupuje pravidelne po svete so svojim live actom. V roku 2010 bola participantkou prestížnej Red Bull Music Academy v Londýne a v lete minulého roku, súčasťou Flex Express turné, hudobného vlaku, ktorý cestoval naprieč Kanadou a na jeho palube sa ocitli aj Skrillex, Diplo, Pretty Lights, a Grimes. Pravidelne sa objavuje aj v lineupoch veľkých svetových festivalov typu Coachella, Sonar, alebo Electric Zoo.

Na svojom letnom turné sa TOKiMONSTA zastaví aj v Bratislave. Vo štvrtok, 15. augusta, vystúpi v Nu Spirit Clube za podpory domáceho elektronického talentu Pjoniho. Ten pri tejto príležitosti predstaví svoj nový tanečne orientovaný live act s vizuálmi od Planety 220.

15.08.2013
TOKiMONSTA (live/USA), Pjoni (live)
DJs: Džunya (Vibe), tba
NuSpirit Club Bratislava, Start: 21:00
https://www.tokimonsta.com
https://www.facebook.com/events/558563360853781/?fref=ts

Tokimonsta flyer

Zdroj: Nu Spirit