Lotyšskí obľúbenci Carnival Youth opäť prichádzajú zahrať na Slovensko. Vypočujte si ich chytľavý nový singel

Patria historicky k najúspešnejším a najuznávajnejším kapelám v Lotyšsku, na konte majú milióny pozretí na Youtube a pravidelne koncertujú v zahraničí vrátane Slovenska. Skupina Carnival Youth, pri tvorbe ktorých sa skloňujú referencie ako Milky Chance, Fink či MGMT, sa po čase opäť vráti do Bratislavy. Vo štvrtok 5. septembra vystúpi v Novej Cvernovke a zahrá okrem iného aj čerstvo vydaný singel Empire of Temptations.

Nová skladba Carnival Youth je dobrou vzorkou tvorby tejto kapely z Pobaltia. Chytľavá melódia a k tomu zaujímavo namiešané nástroje vytvárajú melancholickú atmosféru ale zároveň je v nej niečo optimistické. Do celého “balíku” vhodne zapadá nápadité video, ktoré si kapela zrežírovala sama a bubeník Emils Kaupers v ňom odbehol takmer 80 kilometrov, z toho väčšinu so skokanskou žrďou v rukách.

“Chceli sme vytvoriť vizuál, ktorý by reflektoval dynamiku piesne, preto sme sa rozhodli postaviť celý klip na behu a natáčali z idúceho auta. Skok o žrdi dáva zdanlivo bezcieľnemu behu zmysel – stačí ho len nájsť. Snímky videa tiež odrážajú zhon, v ktorom žijeme,” hovorí gitarista a spevák Edgars Kaupers.

Singel Empire of Temptations je prvou ochutnávkou z pripravovaného albumu. Na jeseň zároveň Carnval Youth chystajú koncerty k 10. výročiu debutovej nahrávky No Clouds Allowed, ktorá im priniesla medzinárodné uznanie. V Bratislave vystúpia 5. septembra v Novej Cvernovke v rámci koncertnej série Explore spoločne s taliansko-austrálskou zostavou Lac Observation.

Carnival Youth – Empire of Temptations (video): https://www.youtube.com/watch?v=PV-QTKDqsvA
Carnival Youth – Empire of Temptations (stream): https://found.ee/cy-eot
Carnival Youth + Lac Observation v Novej Cvernovke 05.09.2024: https://goout.net/sk/explore-carnival-youth/szulhix/
Website Carnival Youth: https://carnivalyouth.lv/ 

TS