Lou Rhodes s predkapelou Čau Čau vystúpi vo štvrtok 15.12.2016 v bratislavskom MMC!

Predskokanom britskej speváčky Lou Rhodes, ktorá vystúpi vo štvrtok 15.12.2016 v bratislavskom MMC, bude kapela Čau Čau. Lou si ju vybrala z ponuky viacerých slovenských a českých interpretov. Ide o partiu okolo bývalých členov kapely Med Vlada Holinu, Vlada Slamu a Laca Grausa, v ktorej sa úlohy speváčky a frontmanky zhostila Sandra Tordová. Tá je známa aj ako iniciátorka časopisu Nota Bene a občianskeho združenia Proti prúdu, ktoré pomáha bezdomovcom.

Väčšina muzikantskej kariéry Lou Rhodes sa spája s jej domovskou kapelou Lamb. Jej krehký vokál pridal do drum n bassových a junglových beatov Andyho Barlowa takú dávku citov, že to celý žáner zmenilo na nepoznanie.

V sólovej tvorbe Lou je jej vokál obnažený na dreň a sprevádza ho niekedy iba gitara, inokedy ďalšie prevažne akustické nástroje ako harfa či violončelo.

Lou Rhodes má na svojom konte štyri sólové albumy – zatiaľ posledný jej vyšiel v júli tohto roku a podľa viacerých recenzií je jej najvydarenejším. Recenzent britského denníka Independent bol ohúrený najmä úvodnou skladbou All the Birds, v ktorej sa „atmosférický folk mieša so zvukom čajok“, Guardianu sa zas najviac páči šepotom recitovaná coververzia skladby Angels od kapely The XX.

Lou je najčastejšie prirovnávaná k folkovým ikonám ako Joan Baez, Tracy Chapman či Sinéad O´Connor. Sama medzi svojimi najväčšími vzormi uvádza širokú paletu umelcov od Radiohead a Aphex Twina až po Joni Mitchell a Neila Younga.

Lou má za sebou spolupráce či už s ďalšími „folkáčkami“ ako Eliza Carthy, elektronickými 808 state či Plump DJs, alebo aj u nás známymi Cinematic Orchestra, pre ktorých sa v posledných rokoch stáva takmer už dvornou speváčkou.

Popri hudobnom angažmán sa o Lou dá hovoriť už i ako o začínajúcej literátke – vyšli jej okrem iného dve knihy pre deti, The Phlunk (2013) a The Phlunk’s Worldwide Symphony (2014).

Predpredaj vstupeniek prebieha v sieti eventim.sk a na stránke orepole.sk, lístky sa budú dať kúpiť aj na bráne.

FB-event: https://www.facebook.com/events/560789990788770/

Zdroj: Ore Pole Agency