Lucia Šoralová ohromila Šansónovými Vianocami, na jar vyráža na turné s hudobníkmi z kapely Nerez!

Šansónové Vianoce Lucie Šoralovej v Bratislave divákov dojali a dokonale naladili na sviatky. Lucia sa na slovenské pódium vrátila po dvoch rokoch a hneď si vyslúžila standing ovation. Vo vypredanom Ateliéri Babylon zahrala aj niekoľko noviniek, francúzsky šansón, cigánsku ľudovú pieseň či folklórne rytmy. Fanúšikovia ocenili aj skladbu „Jesenná“, ktorú pre Luciu tesne pred smrťou zložil jej strýko Jaro Filip. Na koncert si pozvala výnimočných hostí Michaela Kocába a Ondřeja Soukupa, ktorí slovenské publikum nadchli. Lucia zaspievala i novinku, ktorá vzišla zo spolupráce s duom z legendárnej kapely Nerez. Prezradila, že sa s ním chystá na spoločné turné!

Návrat Lucie Šoralovej na slovenské pódiá sa vydaril. Jej Šansónové Vianoce divákov dojali a nabili energiou. Sympatická Lucia opäť presvedčila, že napriek dvojročnej odmlke, keď sa venovala predovšetkým deťom, nielenže nezabudla spievať, ale dokonale dozrela!

„Som vďačná, že slovenské publikum po mojom poslednom projekte s názvom „Ondřejíček“ na mňa nezabudlo a prišlo v takom hojnom počte. Naozaj som si to skvelo užila a dúfam, že rovnaké pocity majú aj moji fanúšikovia,“ povedala po koncerte v Ateliéri Babylon Lucia Šoralová.

Sympatická speváčka a skladateľka zaspievala nádhernú šansónovú klasiku a pridala aj prekvapenia. Do playlistu zaradila i francúzsky šansón, cigánsku ľudovú pieseň či folklórne rytmy. Fanúšikov potešila skladbou „Jesenná“, ktorú pre ňu tesne pred smrťou zložil jej strýko Jaro Filip. Na koncert si pozvala výnimočných hostí. S hudobníkom Ondřejom Soukupom, ktorý je jej  životným partnerom, na spoločnom pódiu spievala po prvý raz.

„Keď sa predstavujú hostia, vždy sa povie, čo hosťa s interpretom spája, ale ja vlastne neviem, čo mám teraz povedať. S nasledujúcim hosťom ma totiž spája úplne všetko,“ okomentovala s úsmevom Lucia Šoralová.

„Ja som s Luciou zatiaľ nikdy nehral, hovoril som si, že ježišmária to budeme ako partneri a ja budem hrať „mahamaha“ na basgitaru! Ale koncert bol skvelý. Mne sa naozaj veľmi páčil, okrem toho Babylon je vynikajúci priestor. Milujem kluby, nemám rád veľké priestory. Jednoducho, ľuďom musíte vidieť do očí a tu im do očí bolo vidieť. Myslím si, že Lucka si to nesmierne užívala. Celý koncert mal pozitívnu atmosféru, takú akú má koncert pred Vianocami mať,“ doplnil Ondřej Soukup.

Ďalší hosť Michael Kocáb si od publika vyslúžil standing ovation hneď po prvej skladbe „Penzion svět“. Potom potešil fanúšikov aj ďalšími peckami z autorskej dielne Hapka – Horáček.

„Hrať na Slovensku je pre mňa vždy príjemné. A pokiaľ ide o šansón s Luckou – ja sa síce necítim ako šansónový spevák, ale k šansónu sa občas rád vrátim. Je to taká eufória, bavilo ma to. Koncert som si užil naozaj perfektne, najmä tá rómska pesnička na konci sa mi veľmi páčila,“ vyznal sa Michael Kocáb.

Lucia Šoralová fanúšikom zaspievala aj novinku, ktorá vznikla v spolupráci s muzikantom z legendárnej kapely Nerez. Prezradila, že v roku 2017 s nimi plánuje spoločné turné.

„Nápad na spoločné turné vzniklo postupne. Pôvodne som ich pozývala ako hostí na tento koncert, ale nemohli. Bola som príjemne prekvapená, keď namiesto toho navrhli že urobíme spolu viac koncertov. Repertoár postavíme spolu. Polovica budú naše skladby, ktoré hrám na koncertoch s kapelou La Alma, polovica zas skladby Nerezu. Plánujeme to sfúzovať. Ale to ešte doladíme. Na spoločné turné v roku 2017 sa veľmi teším,“ uzavrela Lucia Šoralová.

Lucia Šoralová už roky vystupuje s kapelou La Alma v zložení Michal Mihok – akordeón, Martin Brunner – piano a Miloš Klápště – kontrabas. Na turné s muzikanti z kapely Nerez vyráža Lucia už v apríli 2017. Lístky sa dajú kúpiť v sieti Predpredaj.sk https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/9607/lucia-soralova–la-alma-stara-laska-nerez-a-vy

Lucia Šoralová & La Alma – Stara láska Nerez a vy

1.4. TRENČÍN – Piano club
2.4. MARTIN – Kino Strojár
3.4. KOŠICE – Historická radnica
24.4. ŽILINA – Mestské divadlo
25.4. POPRAD – Dom kultúry
26.4. TRNAVA – Kino Hviezda
27.4. NITRA – Nájomná jednotka 210
28.4. LUČENEC – Synagóga

Zdroj: PROPAGANDA HOUSE