LUCIE V NOVOM KLIPE UKAZUJE AKO BUDE VYZERAŤ ICH JESENNÉ TURNÉ.

 Vypredaný futbalový štadión Eden, to čo sa doteraz žiadnej inej českej skupine nepodarilo a úctyhodná scéna s mnohými hosťmi. To boli na začiatku leta 2016 kulisy, v ktorých sa najslávnejšej československej kapele Lucie podarilo zaznamenať video k hitu Chci zas v tobě spát v životnej forme.

A vďaka tomu, že bolo na mieste 20 kamier, môžu teraz tento zážitok prežiť aj ďalší hudobní fanúšikovia. Kapela, ktorá práve po šestnástich rokoch nahráva nový album Evolucie, totiž prichádza so živým videom a plánuje jesenné česko-slovenské turné. Organizátor bratislavského koncertu dáva do predaja VIP vstupenky do sektoru C29 na zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. V rámci vstupenky na sedenie je zázemie s vlastným barom, welcome drink, VIP vstup na štadión, VIP zalaminovaný tourpass s visačkou, VIP parkovanie a ako darček aj nové CD Evolucie. Vstupenky sú od piatku 16.2. v predaji exkluzívne len v sieti TicketLIVE.sk

„Koncertná verzia Chci zas v tobě spát bola v ten večer veľmi emotívna. Tiež som stál vzadu na pódiu a keď ľudia začali spievať akoby prehlušili všetko ostatné. Bol to neuveriteľne silný zážitok, ktorý sa nám podarilo zaznamenať.“ spomína režisér Jan Turek, ktorý stojí aj za dokumentom Lucie: Príbeh jednej kapely a aktuálny videoklip zároveň zostrihal. „Navyše David bol v neuveriteľnej hlasovej forme a my sme mali na české pomery výpravnú techniku. Štadión snímalo 20 kamier, lietali sme s dronom a na pódiu sme mali 5 kameramanov. A to nepočítam ďalšie GoPro, ktoré sme umiestňovali na hudobné nástroje,“ spomína režisér.

Rovnako veľký dôraz ako obrazu, venovala Lucie aj mixu zvuku. Ten mal na starosti Pavel Karlík v štúdiu Sono.

„Aj napriek tomu je na klipe najkrajšie to, že hlavnú úlohu hrá viac ako 30 000 našich fanúšikov v hľadisku štadiónu Eden. Ďakujeme im za vytvorenie skvelej atmosféry. Za mňa to patrí určite k najväčším hudobným zážitkom s Lucie,“ hovorí klávesák kapely Michal Dvořák a pripomína, že ešte pred edenským rekordom sa Lucie podaril ďalší podobný zápis. Ako prvá česká kapela v roku 2014 vypredala trikrát po sebe pražskú O2 arénu, kam dorazilo dokopy 54 000 ľudí. V tom istom roku mala skupina na turné návštevnosť viac ako 150 000 fanúšikov.

Na turné aj s novou nahrávkou sa Lucie vydá už na jeseň. Okrem Prahy sa zastaví aj v Ostrave, Brne a zavíta aj na Slovensko do Bratislavy a Košíc. Okrem noviniek na ňom muzikanti zahrajú aj všetky zásadné hity kapely a prierez celou kariérou. Záujem o vstupenky je tak veľký, že skupina ešte pred Vianocami ohlásila ďalší koncert v pražskej O2 aréne.

EVOLUCIE TOUR 2018:

ČR:
13.11. 2018 Ostrava OSTRAVAR ARÉNA
18.11. 2018 Brno DRFG aréna
23.11. 2018 Praha O2 arena
24.11. 2018 Praha O2 arena

SK:
27.11.2018  Bratislava Zimný štadión Ondreja Nepelu 20:00
30.11.2018  Košice Steel Aréna 20:00

Zdroj: TS