Lúčnica 2016.

Po obrovských odozvách projektu „IMT Smile a Lúčnica: Made in Slovakia“, ktorý videlo na koncertoch viac ako 100.000 divákov, začal umelecký súbor Lúčnica svoju tohtoročnú sezónu sériou predstavení na Slovensku. Okrem domáceho publika čakajú ale na Lúčnicu aj diváci vo svete.

Hneď na úvod sa jeden z najúspešnejších slovenských vývozných artiklov predstaví v hlavnom meste svetovej kultury – v Londýne. V sobotu 11. júna 2016 bude Lúčnici patriť javisko jednej z najslávnejších londýnských sál – Barbican Concert Hall. Po predchádzajúcich úspechoch v Royal Opera House Covent Garden a legendárnom tanečnom divadle Sadlers Wells sa tak Lúčnica dostáva opäť na svetovú scénu Londýna, kde ešte asi nikto zo Slovenska neúčinkoval. Viac ako 60-členná výprava predvedie tie najlepšie choreografie svojho umeleckého šéfa a choreografa prof. Štefana Nosáľa, ktorý začiatkom budúceho roka oslávi už svoje 90. narodeniny.

IMT-Smile-a-Lucnica-DF05-foto-Katarina-Oresanska

V rámci slávnostného koncertu k zahájeniu predsedníctva Slovenska v Rade EU Lúčnica nebude chýbať ani 1. júla v programe na doskách Slovenského národného divadla.

Na jeseň čaká lúčničiarov turné v Ázii a strednej Amerike. Koncom novembra to budú slávnostné predstavenia v Paríži a Strassburgu taktiež v rámci prezentácie Slovenska ako predsedníckej krajiny Rady EU.

Zdroj: Lúčnica